[Epitesz] re: sufni

Kathi Imre imre.kathi at eon-hungaria.com
2004. Okt. 25., H, 09:22:43 CEST


A helyzet egészen furcsa..... A városi üzemeltetésű szennyvíztelep kb. 200m-re van a lakóházaktól, a lakott terület végét jelző táblától pedig még annyira sem. A jellemző szélirány pedig mindig a város felé fújja a bűzt... 
A szeszfőzde pedig még ilyen távolságot sem tart, ott kb. 30m-re (igaz, hogy amikor az odaépült még nem volt ilyen szigorú előírás és ritkábban volt lakott a terület)
Egyszóval semmi esély egy több milliárdos beruházás (kb. tíz éve épült) önkormányzat általi kitelepítésére :-))
 
Üdv, Imi
imre.kathi at eon-hungaria.com

________________________________

Feladó: epitesz-bounces at enaplo.hu meghatalmazó: FARAGO_SANDOR
Küldve: 2004. 10. 24., V 14:20
Címzett: Építész
Tárgy: [Epitesz] re: sufni


Kedves Barátaim!
 
A kiegészítés tökéletesen igaz, a legtisztább friss levegő vételi helyet kell választani a szellőző helyének, habár itt tulajdonképpen kifújás van szó, nem beszívásról, azaz a WC elhasznált levegőjét fújjuk ki. A friss levegő a lakás többi helyiségéből áramlik a WC-be, az ajtó résein keresztül. Persze természetesen, a legjobb lenne egy friss levegő bevezetés, de ez újabb szellőző csővezetéket jelentene.
 
Az állattartó telepek, a szennyvíz tisztító telepek, szeszfőzdék létesítésének szigorú előírásai vannak, éppen a környezet megóvása érdekében. Ezek az előírások védőtávolságokat és azokat a helyeket írják le ahogy és ahol lehet ilyeneket telepíteni. Amennyiben az a terület ahol laksz például családi házas övezet, akkor ott egyáltalán nem szabad állattenyésztést, szennyvíztisztítást folytatni. Ezért a helyi önkormányzatnál kell érdeklődni a település övezetével kapcsolatban. Amennyiben ezek a kellemetlen szagokat árasztó létesítmények nem előírásszerűen települtek, lehet kérni a kitelepítésüket más távoli körzetbe.
 
Sándor
--------- következő rész ---------
Egy nem text típusú csatolt állomány át lett konvertálva...
Név: nem elérhető
Típus: application/ms-tnef
Méret: 5120 bytes
Leírás: nem elérhető
Url : http://enaplo.hu/pipermail/epitesz/attachments/20041025/5a302bf9/attachment.bin


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról