[Epitesz-barkacs] Hajópadó kezelése

Pluzsik András Pluzsik.Bandi at aesz.hu
2007. Feb. 28., Sze, 08:13:23 CET


  
Uraim!
Az a szörnyű dolog, hogy a fenyő, de nem csak a fenyő, hanem minden világos fa a napfény hatására elszíneződik, sötétebb lesz. Ez ellen sajnos nincs orvosság. Amíg a Nap sugarai tartalmaznak UV komponenseket, addig ez nem fog változni. A felhordott lakk ha ezt a sugárféleséget átengedi, márpedig a színtelen azért ilyen, alatta a fa sötétedik. Enyhébb mértékben a normál fény is színváltozást okoz, csak kisebb mértékben.
A tetőtéri helység padlózatát miért kell párazáróval szigetelni? Természetesen ha szauna vagy üzemi konyha van alatta, akkor megértem, de különben minek. A fólia a páramozgást akadályozza és esetleg pont azon csapódik ki a pára mint a hideg söröskorsó oldalán. Ez nem hiányzik, sőt kifejezetten káros. Ha a párakicsapódásnak a lehetősége nincs meg akkor minek. Az esetleg kiömlő víz vagy más nedvesség ezen megül és nehezen szárad ki.
Javaslom, hogy a lerakásra kerülő padlóanyagot szépen lécek közé rakva egy két hétig tartsd a padlózandó helységben, hogy az ottani légparaméterekhez igazodva alakuljon ki a fa kiegyenlítő nedvessége. Így kisebb annak a veszélye, hogy a lerakás után az egymás melletti darabok illeszkedő vonala nagyon kinyílnak.
A faanyagot gomba vagy rovar károsítás ellen mindenképen vizes bázisú anyaggal javaslom kezelni. Javaslom nézz körül a http://www.anticimex.hu/index.php?module=products&act=showFolder&id=2 oldalon. Nem színezi el a faanyagot az itt megtalálható BIOKOMPLEX, mely mint anyag fehér tejszerű emulzió, de a fára felhordva a fafelületet nem változtatja. Itt minden egyéb tudnivalót megismerhetsz a készítményről. A cég Pomázon található.
 
Sok sikert
 
Pluzsik András
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://mailman.enaplo.hu/pipermail/epitesz/attachments/20070228/759405aa/attachment-0001.html 
--------- következő rész ---------
Egy nem text típusú csatolt állomány át lett konvertálva...
Név: nem elérhető
Típus: image/jpeg
Méret: 2950 bytes
Leírás: image001.jpg
Url : http://mailman.enaplo.hu/pipermail/epitesz/attachments/20070228/759405aa/attachment-0001.jpe 


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról