[Epitesz-barkacs] a LED-izzós áramfejlesztő rokka és

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2008. Dec. 13., Szo, 19:38:58 CET


apró morzsák :
****************
http://www.hg.hu/cikk/epiteszet/5375-a-test-forradalma-a-jovo-az-emberi-energiae+%E1ramfejleszt%E9s

A lábbal hajtott hagyományos munkaeszköz a XXI. században ugyanakkor radikálisan új jelleget kapott. A The Hindu napilap két hete számolt be a LED-izzós áramfejlesztő rokka feltalálásáról, amely a mozgásenergia hasznosításával 6-9 watt teljesítményre képes. A termelt elektromosság bőven elegendő arra, hogy 7 órán át működtesse a petróleumlámpát kiváltó egészséges fényforrást, így a munkaidő meghosszabbításával növeli a szegény családok bevételét. A 200 dolláros elektro-rokkát a remények szerint országos szinten bevezetik a kormány támogatásával. 

!!! Katonai, kutatói és katasztrófamentés céljára fejlesztették ki a 7,4 watt !!! áramot termelő hátizsákot, amely súlyával és a mozgás energiájának átalakításával biztosít kellő elektromosságot az expedíción szükséges berendezések feltöltéséhez. 

A Jernhuset svéd állami cég ugyancsak haladó szemléletűnek bizonyul e téren, de ők a humán energia másik válfajára vetettek szemet. A skandináv régióban a legnagyobb vasúti forgalmat bonyolító stockholmi főpályaudvar szállodát, üzleteket és irodaházat magában foglaló bővítését a naponta megforduló !!! 250 ezer utas testhőjével fűtenék vizes csőrendszer segítségével.!!!!!  Az átmenő forgalom generálta hő eleve néhány fokkal megemeli az állomás épületének hőmérsékletét, ám egy hányada elveszett – eddig, mivel a csővezetékrendszer, víz és szivattyúk alkotta technológia maga régi, viszont ilyen módon még sehol nem használták.

A járás közben kifejtett nyomóerő hasznosítását először az USA hadseregében kutatták azzal a céllal, hogy csökkentsék a felszerelés részeként cipelt akkumulátorok súlyát. A bakancsokba !!! cipősarokenergia-gyűjtő minigenerátorokat !!!! építettek be, amelyek 3-6 watt teljesítményt mutattak. 
*************


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról