[Epitesz-barkacs] Ablakmosó folyadékból szeszesital

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2008. Nov. 26., Sze, 20:12:30 CET


ha már szóbakerült az ablakmosó és a pálesz :-)

2007-07-02 14:50 
Ablakmosó folyadékból szeszesital 

Az ország felét látta el hamisított szesszel az a bűnözői csoport, amelyet a múlt héten számoltak fel a vámnyomozók. A csalók 600 ezer liter ablakmosó folyadékból csaknem 2 millió liter szeszesitalt készítettek. A be nem fizetett jövedéki adóval több, mint másfél milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

Összesen 1,6 milliárd forint kárt okoztak a központi költségvetésnek azok a bűnözők, akik 600 ezer liter ablakmosó koncentrátumból 2 millió liter szeszes italt készítettek illegálisan - számolt be kedden a Vám- és Pénzügyőrség főigazgatója. Mózs Elek szerint a hamisítók az ország keleti területeit látták el a hamisított szeszesitalokkal. 

Egy liter alkohol előállítása körülbelül 170-180 forintba kerül, ám ezt 2000 forint jövedéki adó terheli. A csalók ez utóbbit nem fizették be az államkasszába. Ebből a szeszből elsősorban vodkát, illetve pálinkát és likőröket készítettek. A főigazgató szerint azonban ez emberi fogyasztásra alkalmatlan és maradandó egészségkárosodást okozhat. Azt egyelőre nem tudni, hogy hányan ittak és betegedtek meg ezektől az italoktól.



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról