[Epitesz-barkacs] egy kis szakmai....

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Ápr. 8., Sze, 11:25:23 CEST


http://urbanista.blog.hu/2009/04/08/epitesztuntetes_budapesten_titoktartasi_adatvedelmi_jogokat_serto_rendelet_ellen_tiltakoznak_holnap#more1053167

Urbanista 
Te hol laksz?
Építésztüntetés Budapesten. Titoktartási, adatvédelmi és szerzői jogokat sért az új rendelet
2009.04.08. 07:45 ~dá~ 
Elsőre nagyon abszurdnak hangzik az építéstüntetés fogalma, de még abszurdabb az, ami ellen tüntetnek. Holnap a Honvéd utcában vonulnak fel az építészek egy teljesen értelmetlen rendelet ellen tiltakozva (melyről már korábban is írtunk). A felhívás alant olvasható:

Ilyen még nem volt! Az első építész tüntetés Budapesten! Több ezer tervező – a gyakorló építészek közel harmada – írta már alá azt a petíciót (www.tervlap.hu/peticio ), melyet csütörtökön 13 órakor demonstráció keretében adnak át a Bajnai Gordon vezette Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztérium illetékeseinek (Honvéd u. 13-15). A szakma felháborodását az váltotta ki, hogy egy novemberi kormányrendelet szerint egészen részletes kiviteli terveket kíván a minisztérium egy központi elektronikus tervbankba gyűjteni a tervezők költségén és felelősségére. Mi ezzel a gond? Hogy számtalan esetben a tervek az építésznek nem is állnak rendelkezésre, ráadásul nemcsak szerzői jog védi, de számtalan érzékeny, titkos adatot tartalmaz. 
!!!!!
Nem tisztázott, ki férne hozzá elektromos hálózatok, akár riasztórendszerek terveihez, széfek, bankfiókok alaprajzaihoz, 
!!!!!!!
ki tudhatná meg, az Ön hálószobája hol van a lakásában, milyen vastag a fala, hol a főkapcsoló, a telefon kapcsolószekrénye, stb. Ráadásul a rendelet a minisztériumnak nem az első elhibázott jogszabálya.
!!!!!!!
A demonstráció felhívása:
Nemet mondunk a beszolgáltatásra!
Tiltakozunk a tervdokumentációs kormányrendelet ellen!
Gyere el az első magyar építész demonstrációra!
Január elsejétől hatályos a tervdokumentációk központi nyilvántartásáról szóló 277/2008. (XI.24.) sz. Kormányrendelet. A rendeletet a szakmai szervezetek súlyos kritikái ellenére hozták meg.



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról