[Epitesz-barkacs] húsfüstölés a házban?

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Jan. 27., K, 17:41:40 CET


Andras Suller  <suller.andras at gmail.com> 2009.01.27. 11:07:09 +1h-kor írta:

> 2009/1/27 Mágus Bérprogram Demo <magus.demo at dpg.hu>:
> >
> > a mai "modern" épületek világában füstöltök-e házilag?
> >
> > melyik lenne jobb:
> > épületben? melléképületben?
> > udvaron egy fatákolmányban?
> > hőfokszabályozás?
> > füsthűtés 20 celsiusfok alá?
> >
> > kinek, milyen tapasztalata van?
> > milyen ketyerékről hallottatok?
> > esetleg ÉMI engedélyes megoldásról?
> 
> Apámnak van füstölője. Ez egy zárható helyiség (kb 1,5x1,5 méteres) a
> melléképületben, amelyben rudakra lehet felakasztani a füstölnivalót.
> A kémény be van tömve, és nincs se hűtése, se fűtése.

após is így szokta, csak itthon nincs kialakítva a füstölőegység
(nekünk kisebb is elég lenne, ezért járom körbe a témát)
 
> A füstöt fűrészporból vagy fahasítékokból nyeri (ha jól tudom, akkor
> akác és/vagy bükk), amelyet csak egyszerűen a földre lerak, majd
> meggyújt. Fontos, hogy ne égjen, csak parázsoljon. Füstölés közben
> persze mindenfelé megy a füst (nem légmentesen zárt a helyiség), így
> ilyen szempontból kicsit rossz, de a kémény használatával nagyon
> könnyen lángra lobbant a fa, ezért kellett betömni.
> 
> Csak télen használható, mert különben túlságosan megmelegszik a hús a
> füstölés hatására.
> 


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról