[Epitesz-barkacs] OT jókaja
szepygab at gmail.com
szepygab at gmail.com
2009. Júl. 24., P, 23:48:22 CEST
Pataki István írta 24 Jul 2009 23:09 levelében:
> Valaki mesélte hogy látott olyat, aki evett valami tetején
> kivágott vagy kifúrt zsömlét, amibe tojást meg mozarellát meg
> paprikát sütöttek. Ismeritek?
Aki mesélte, meg akit látott, azt nem.
A töltött zsemle klasszikus recept, amikor még volt bele, tésztája a
zsemléknek sokszor készült. Van édes és sós verziója is.
Mindenképp le kell vágni a zsemle kalpját kis kitépkedni a belét,
hogy legyen egy tölthető üreg benne. Általában ezt a kiszedett
anyagot is belekeverik a töltelékbe.Az édes legtöbbször vaníliás,
mazsolás túróval lesz megtölte, de reszelve párolt, fahéjas almával
is finom.
A sós az lehet húskrém, gombakrém, de akár csak egy beleütött tojás
is. Izlás és látvány dolga, hogy a levágott kalappal lefedik-e vagy
látható marad a töltelék. Az egész tepsin meg a sütőbe.
Udv
szepygab
http://jokaja.hu
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról