[Epitesz-barkacs] OT jókaja

szepygab at gmail.com szepygab at gmail.com
2009. Júl. 24., P, 23:48:22 CEST


Pataki István írta 24 Jul 2009  23:09 levelében:
> Valaki mesélte hogy látott olyat, aki evett valami tetején 
> kivágott vagy kifúrt zsömlét, amibe tojást meg mozarellát meg 
> paprikát sütöttek. Ismeritek?
Aki mesélte, meg akit látott, azt nem.
A töltött zsemle klasszikus recept, amikor még volt bele, tésztája a 
zsemléknek sokszor készült. Van édes és sós verziója is.
Mindenképp le kell vágni a zsemle kalpját kis kitépkedni a belét, 
hogy legyen egy tölthető üreg benne. Általában ezt a kiszedett 
anyagot is belekeverik a töltelékbe.Az édes legtöbbször vaníliás, 
mazsolás túróval lesz megtölte, de reszelve párolt, fahéjas almával 
is finom.
A sós az lehet húskrém, gombakrém, de akár csak egy beleütött tojás 
is. Izlás és látvány dolga, hogy a levágott kalappal lefedik-e vagy 
látható marad a töltelék. Az egész tepsin meg a sütőbe.

Udv

szepygab
http://jokaja.hu



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról