[Epitesz-barkacs] palmatex erősragasztó kérdés ? /izsi-izsi

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Már. 7., Szo, 18:47:06 CET


Acs Gabor  <agabor at electrodesign.hu> 2009.03.07. 18:16:09 +1h-kor írta:

> Jól néz ki! Kár, hogy a konfitált kacsacombot nem fotóztam le (meg hogy 
> az ízét nem lehet mellékletben átküldeni :))

a konfitálásról szóló találatok szerint (100 évvel ezelőtt hűtőszekrény sem volt)
akár fél évig is eltartott, zsírban eltárolva hűvös helyen, nagy bödönben 

el tudom képzelni, nyám,nyám..... :-)

> 2009.03.07. 18:08 keltezéssel, szepygab at gmail.com írta:
> > On 7 Mar 2009 at 17:57, Acs Gabor wrote:
> >   
> >> És mennyire tartós ez az alacsony hŃmérsékleten kezelt házi
> >> felvágott? 
> >>     
> > Hűtés kérdése, mindenesetre nem egy ultrapasztőrzött termék.
> > Nekem jó hűtőben megbontva is simán eláll egy hétig.
> > Vettem műbelet a Soroksári úton, olyan fólia belet (ez spec piros 
> > volt, de nem ez a fontos jellemzője), nem azt a zörgős, 
> > papírszerűt, amit minden áruházban kínálnak. Ez oxigéndiffúzió-
> > mentesen zár. Megkötöttem, visszahajtottam, ismét megkötöttem, 
> > vagyis alaposan lezártam. Mikor kiveszed a hőkezelésből, 
> > gyakorlatilag steril, és az is marad, amíg meg nem bontod. Azért 
> > hetekre inkább a fagyasztóba tedd, bár utána kicsit szétesősebb.
> >
> >   
> >> Azért is érdekes nekem ez a technika, mert mostanában többféle kaját
> >> készítettem konfitálással, de ott 80-90 fok kell és 5-10 óra.
> >>     
> > Végül is az időt az határozza meg, hogy a közepe is elérje a 
> > kivánt hőmérsékletet. Nagyon finom egybe sült, bőrös lapockát 
> > lehet csinálni este sütőbe téve 90 fokra, és délben tálalva. 

akkor ez is azzal a konfitálással készült

> > Lehet az első fél órában 200 foiókon megkapatni, hogy a külseje 
> > szép piurult legyen. Ez esetben még betakarni sem kell, de egy 
> > sütőzacskó csodákra képes. Volt már, hogy nem pirítottam meg 
> > előre és nem volt idő tálalás előtt felhúzni a sütő hőfokát. 
> > Ekkor jött jól a gázos forrasztólámpa. 
> > Szerintem a képen látható eredmény egész mutatós lett :-)




További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról