[Epitesz-barkacs] palmatex erősragasztó kérdés ? /izsi-izsi
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Már. 7., Szo, 18:47:06 CET
Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu> 2009.03.07. 18:16:09 +1h-kor írta:
> Jól néz ki! Kár, hogy a konfitált kacsacombot nem fotóztam le (meg hogy
> az ízét nem lehet mellékletben átküldeni :))
a konfitálásról szóló találatok szerint (100 évvel ezelőtt hűtőszekrény sem volt)
akár fél évig is eltartott, zsírban eltárolva hűvös helyen, nagy bödönben
el tudom képzelni, nyám,nyám..... :-)
> 2009.03.07. 18:08 keltezéssel, szepygab at gmail.com írta:
> > On 7 Mar 2009 at 17:57, Acs Gabor wrote:
> >
> >> És mennyire tartós ez az alacsony hŃmérsékleten kezelt házi
> >> felvágott?
> >>
> > Hűtés kérdése, mindenesetre nem egy ultrapasztőrzött termék.
> > Nekem jó hűtőben megbontva is simán eláll egy hétig.
> > Vettem műbelet a Soroksári úton, olyan fólia belet (ez spec piros
> > volt, de nem ez a fontos jellemzője), nem azt a zörgős,
> > papírszerűt, amit minden áruházban kínálnak. Ez oxigéndiffúzió-
> > mentesen zár. Megkötöttem, visszahajtottam, ismét megkötöttem,
> > vagyis alaposan lezártam. Mikor kiveszed a hőkezelésből,
> > gyakorlatilag steril, és az is marad, amíg meg nem bontod. Azért
> > hetekre inkább a fagyasztóba tedd, bár utána kicsit szétesősebb.
> >
> >
> >> Azért is érdekes nekem ez a technika, mert mostanában többféle kaját
> >> készítettem konfitálással, de ott 80-90 fok kell és 5-10 óra.
> >>
> > Végül is az időt az határozza meg, hogy a közepe is elérje a
> > kivánt hőmérsékletet. Nagyon finom egybe sült, bőrös lapockát
> > lehet csinálni este sütőbe téve 90 fokra, és délben tálalva.
akkor ez is azzal a konfitálással készült
> > Lehet az első fél órában 200 foiókon megkapatni, hogy a külseje
> > szép piurult legyen. Ez esetben még betakarni sem kell, de egy
> > sütőzacskó csodákra képes. Volt már, hogy nem pirítottam meg
> > előre és nem volt idő tálalás előtt felhúzni a sütő hőfokát.
> > Ekkor jött jól a gázos forrasztólámpa.
> > Szerintem a képen látható eredmény egész mutatós lett :-)
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról