[Epitesz-barkacs] tapasztalat: tejoltó témában
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Már. 23., H, 20:08:27 CET
<szepygab at gmail.com> 2009.03.23. 20:42:44 +1h-kor írta:
> On 23 Mar 2009 at 20:36, Mágus Bérprogram Demo wrote:
> > A tartósított juhtúró népnyelvi elnevezései az Alföldön erŃs
> > túró,
> Van a piacunkon egy tejes, akik Nagykörösről (?) hordják az árut.
> Külön kérésre hoznak egy kicsit ebből az erős túróból. Nem
> tartják folyamatosan, mert a vevők kiszédülnének a boltból a
> szagától :-)
mint a pálpusztai :-) ?
> Szürkés-sárga, pici savót feladó, szemcsés massza. Nagyon
> markáns, csípős íze van, nem mindenki viseli el vagy szereti.
> Néha hozatok egy kicsit, de 20 dkg egy hét alatt se fogy el, nem
> lehet belőle egyszerre sokat megenni.
ez egy komoly gazdasági érv :-)
> Múltkor ezzel csináltam egy pár sült gombafejet, amikor egyedül
> voltam otthon. Utána szellőztetés órákig, és a ház női lakói még
> így is húzták az orrukat, amikor hazaértek :-)
:-)
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról