[Epitesz-barkacs] tapasztalat: tejoltó témában

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Már. 23., H, 20:08:27 CET


 <szepygab at gmail.com> 2009.03.23. 20:42:44 +1h-kor írta:

> On 23 Mar 2009 at 20:36, Mágus Bérprogram Demo  wrote:
> > A tartósított juhtúró népnyelvi elnevezései az Alföldön erŃs
> > túró, 
> Van a piacunkon egy tejes, akik Nagykörösről (?) hordják az árut. 
> Külön kérésre hoznak egy kicsit ebből az erős túróból. Nem 
> tartják folyamatosan, mert a vevők kiszédülnének a boltból a 
> szagától :-)

mint a pálpusztai :-) ?

> Szürkés-sárga, pici savót feladó, szemcsés massza. Nagyon 
> markáns, csípős íze van, nem mindenki viseli el vagy szereti. 
> Néha hozatok egy kicsit, de 20 dkg egy hét alatt se fogy el, nem 
> lehet belőle egyszerre sokat megenni. 

ez egy komoly gazdasági érv :-)

> Múltkor ezzel csináltam egy pár sült gombafejet, amikor egyedül 
> voltam otthon. Utána szellőztetés órákig, és a ház női lakói még 
> így is húzták az orrukat, amikor hazaértek :-)

:-)
 


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról