[Epitesz-barkacs] mobil füstölő?
szepygab at gmail.com
szepygab at gmail.com
2009. Már. 24., K, 21:47:03 CET
On 24 Mar 2009 at 10:21, Hofferek Attila wrote:
> Mit akarsz füstölni? Kolbásznak szalonnának jobb a meleg füst, jobban
> kicsepegi a zsírt, alatta tálcával fel kell fogni, hogy ne égjen el
Amirol irsz az az Amerikaban honos, fustolesnek nevezett, fozesi
eljaras (barbecue). Ennek soran nem a tartositas a cel, hanem az
husfele fogyasztasra alkalmassa tetele/megfozese, egyuttal fustos
izt adva neki.
Ha idehaza fustolesrol esik szo, legtobbszor a hagyomanyos,
tartositasi celu fustolesre gondolunk (sonka, szarazkolbasz,
szalonna...). Ez pedig kifejezetten hideg fusttel tortenik,
hosszu ideig.
Forro fustot a husiparban hasznalnak bizonyos rovidebb idore
tartositando arukhoz (langolt kolbasz), ill. fogyasztasra
elokeszito hokezelshez (pl. fozni valo kolbasz, bizonyos
felvagottak).
Nagyon finom a forron fustolt hal. Ezt a legegyszerubben egy
racsbetetes tepsiben lehet megcsinalni. A tepsi aljaba nedves
fureszpor kerul, a racsra alufolian a hal. Viszonylag kis tuzon -
akar egy spirituszegon - melegitve a fureszporbol fust fejlodik,
es mire a hal atmelegszik 70 fokra, aranybarnara meg is
fustolodott. Par percnel tovabb nem tarthato el, mert elfogy :-)
Udv
szepygab
http://www.foszakacs.hu
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról