[Epitesz-barkacs] mobil füstölő?

szepygab at gmail.com szepygab at gmail.com
2009. Már. 24., K, 21:47:03 CET


On 24 Mar 2009 at 10:21, Hofferek Attila wrote:
> Mit akarsz füstölni? Kolbásznak szalonnának jobb a meleg füst, jobban
> kicsepegi a zsírt, alatta tálcával fel kell fogni, hogy ne égjen el
Amirol irsz az az Amerikaban honos, fustolesnek nevezett, fozesi 
eljaras (barbecue). Ennek soran nem a tartositas a cel, hanem az 
husfele fogyasztasra alkalmassa tetele/megfozese, egyuttal fustos 
izt adva neki. 
Ha idehaza fustolesrol esik szo, legtobbszor a hagyomanyos, 
tartositasi celu fustolesre gondolunk (sonka, szarazkolbasz, 
szalonna...). Ez pedig kifejezetten hideg fusttel tortenik, 
hosszu ideig.
Forro fustot a husiparban hasznalnak bizonyos rovidebb idore 
tartositando arukhoz (langolt kolbasz), ill. fogyasztasra 
elokeszito hokezelshez (pl. fozni valo kolbasz, bizonyos 
felvagottak).

Nagyon finom a forron fustolt hal. Ezt a legegyszerubben egy 
racsbetetes tepsiben lehet megcsinalni. A tepsi aljaba nedves 
fureszpor kerul, a racsra alufolian a hal. Viszonylag kis tuzon - 
akar egy spirituszegon - melegitve a fureszporbol fust fejlodik, 
es mire a hal atmelegszik 70 fokra, aranybarnara meg is 
fustolodott. Par percnel tovabb nem tarthato el, mert elfogy :-)

Udv

szepygab
http://www.foszakacs.hu



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról