[Epitesz-barkacs] optocsatolo+óra?

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Május. 21., Cs, 16:36:43 CEST


 <szepygab at gmail.com> 2009.05.21. 16:15:15 +2h-kor írta:

> Mágus Bérprogram Demo  írta 21 May 2009  16:08 levelében:
> > ez a  kb. 43 Ft /kWh nem változott akkorát, hogy az 50% növekedés legyen,
> Ha megvannak nézd meg a régebbi számláidat is. Meg fogsz lepődni 
> hányféle kiegészítő tétel került rá az utóbbi évek során, és azok 
> milyen jól érzékelhező hányadát teszik ki a végösszegnek.

hát kíváncsacsi lennék, hogy az alábbi, legfrissebb 28Ft-ra még mit tennének rá?

**********
Hőszivattyús tarifa az Elműtől

Az Elmű standján hatalmas felirat hirdeti, hogy a vállalatcsoport új áramtarifát kínál lakossági és kisvállalati ügyfelei számára. Úgy tűnik az Elmű-Émász csoport végre valódi lépéseket tesz a megújuló energia felé. Az ára körülbelül kétharmada a normál tarifának, ráadásul a 2009. augusztus 31-ig tartó akció keretében 5000 kWh mennyiséget ingyen kínálnak, ami a hőszivattyú hatásfokától függően három-ötszörös energiát jelent a valóságban. A kedvezményes tarifa alkalmazható meglévő rendszerek esetében is, az akció azonban csak az új beruházásokra érvényes. Érthető álláspont, bár elegánsabb lett volna, ha mindenkire vonatkozik. Az ürömnél sokkal fontosabb azonban, hogy örüljünk a kedvező változásoknak.

A GEO névre keresztelt díjszabás egy különmért, egytarifás, vezérelt tarifa. Naponta legalább 20 óra fűtési időt nyújt a hőszivattyú számára úgy, hogy egy megszakítás nem lehet hosszabb 2 óránál, és két megszakítás között minimálisan 2 óra felfűtési idő áll rendelkezésre. Ezzel a hőszivattyús rendszer megfelelő mennyiségű villamos energia betáplálást kap az üzemeléshez.

A GEO tarifa bruttó végfelhasználói díja 28,04 Ft a lakossági, illetve 28,34 Ft a nem lakossági, valamint közintézményi fogyasztók számára. Ez a díj már valamennyi költségelemet és adót tartalmaz.

A tarifát az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók igényelhetik az ELMŰ és az ÉMÁSZ szolgáltatási területén. 
A kedvezményes tarifa kizárólag szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető hőszivattyú berendezés villamos energia ellátására használható. 
A hőszivattyú bekötését a vezérelt elosztó hálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített módon, nem dugaszolhatóan kell elvégezni. Más berendezés üzemeltetése erről a csatlakozásról szerződésszegésnek minősül. 
A felhasználó a vételezéshez szükséges mérőhely kialakítást a MEE VET által regisztrált vállalkozókkal köteles kiépíttetni. 
Csak olyan berendezés helyezhető üzembe, amely teljesíti az ELMŰ-ÉMÁSZ által rögzített műszaki megfelelőségi követelményeket. 
A GEO tarifa részletes díjaira és az igénybevétel feltételeire vonatkozóan az Egyetes Szolgáltatói Üzletszabályzatban leírtak irányadóak, melyet letölthet oldalunkról, vagy megtekinthet ügyfélszolgálati irodáinkban. 


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról