[Epitesz-barkacs] spórolás intelligens termosztáttal

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2009. Nov. 30., H, 15:52:07 CET


pont ezt vizionaltam. merni a kulso homersekletet, es minden homerseklethez egy tablazatban tarolni a kitoltest. 

kint 5 fok van, a tablazat szerint ehhez 20% kell. az 15 percenkent 3 perc futes. tolod a 3 percet negyedorankent, es kozben hosszutavon atlagolod a homersekletet. ha azt tapasztalod, hogy par ora alatt lemaszott fel fokot, akkor a tablazatban atirod az 5 fokhoz tartozo erteket 20-rol 22 szazalekra.

persze nem lesz a kinti homerseklet orakig azonos, valahogy tarolni kellene hogy mely sorait hasznaltad a tablazatnak az elmult x oraban, es az x ora vegen az elmaszas iranyanak megfeleloen az osszes hasznalt sort modositani, esetleg annak aranyaban, hogy mennyit hasznaltad oket.

vajk




________________________________
From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Mon, 30 November, 2009 15:23:44
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] spórolás intelligens termosztáttal

Most csak sima kétpont szabályzás van. Fél fok a hiszterézise, az eredő lengés valahol 1-2 fok között van. Ezt ha leszorítanám tényleges fél fok lengésre, vagy kevesebbre, alacsonyabbra lehetne állítani az átlaghőmérsékletet (az alsó pontnál fázik az ember).
A nagy tömeg miatt a túllövés lehet, hogy nem is felfelé van, hanem inkább lefelé, mert amikor beindul a kazán, onnantól még a lendület bőven viszi lefelé, mire átmelegszenek a radiátorok, és vele együtt a szoba levegője. Lehet, hogy úgy kellene megcsinálni, hogy fél óránként mindenképp induljon be a kazán, de hogy mennyi időre, azt változtatja a hővesztési görbék szerint. Illetve ezt a periódusidőt is módosítja a görbe bizonyos meredekségénél.
Ez még lehet, hogy jobb is, mint ha kinti hőmérséklet alapján szabályzok, mert figyelembe veszi az eső, szél hűtő, hó hőszigetelő stb. hatásokat.


      
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20091130/c418b2b3/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról