[Epitesz-barkacs] allvanycsavar

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2009. Sze. 3., Cs, 09:59:14 CEST


Jozsi,

aki eddig valyoghazat kivulrol parazaro modon beburkolt, mind megbanta. a valyog franko parapuffer, de a viztartalommal pl valtozik a merete! szoval nem jo eroltetni a parapufferseget, hagyni kell hogy kifele is parologtasson ha akar.

a regi valyoghazak, amik olyan jol elvannak sokszaz eve, igencsak szellosek meg telen is. (huzatos nyilaszarok, kemenyes kalyhak amik effektive szelloztetnek folyamatosan, stb. ha ezt a szellozest telen megszunteted, hamar gond lesz a paratartalommal.

vajk




________________________________
From: jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Thursday, 3 September, 2009 9:41:21
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] allvanycsavar

Balázs Bámer wrote:

> Akármit beépítek, ha megóvhatlak vele a szívrohamtól (-:

Igen? Na akkor az egész befújós módit hagyd ki, és rakj fel 15-20 centi eps-t. :-)

1.. sokkal jobb lesz a hőszigetelés,
2. dupla akkora párapuffered lesz (a vályog egy oldalra dolgozik), ami miatt egész télen sehol se lesz páralecsapódás, és egész nyáron úgy tud hűvös lenni bent, hogy egyúttal nem lesz marha magas páratartalom.

Ha nem ezt teszed, a szívemhez kapok! :-)
Ha ezt teszed, a szívedhez kapsz, mert nem természetes anyag. :-)

(Tényleg, mi indokolja a természetes anyagokhoz való árkon-bokron át történő ragaszkodást? A nyílméreg béka mérge is természetes anyag, meg az ebola is az, a vulkáni hamu és kén... És akkor nem említettem durva fizikai hatásokat, mint pl a magfúzióból származó sugárzás (na jó, nevezzük napsütésnek). Természetes a jégverés is, a hurrikán meg tornádó is, és a falban tanyázó bogarak, a kályhafüst, ha szénnel-fával-olajjal-gázzal tüzelnek, a szénmonoxiddal meg a kályhából kihulló parázzsal együtt, a metán a bányában, ami a sújtóléget képezi, és még sorolhatnám napestig.

Ugyanakkor a vasedény, az üvegpohár, az ilyen-olyan lazúr, festékek, a villanykörte, az autó, vasaló, pelenkázóanyagok egy része, gyerekülés az autóba meg babakocsi, orvosi készítmények szinte mindegyike, evőeszközök, mindenféle elektronikai holmi, gyerekjátékok zöme, csomagolóanyagok..., sokszor még a karácsonyfa és kellékei is, a tanszerek zöme... szóval ezek mind nem természetes anyagok. Akkor meg?)

hjozsi 
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz



      
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20090903/9d898272/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról