[Epitesz-barkacs] fozes: nagy hus egyben sutese

szepygab at gmail.com szepygab at gmail.com
2010. Dec. 31., P, 19:36:59 CET


gyapo írta 31 Dec 2010  17:42 levelében:
> Szerintem simán, még 65 fokról is hallottam, befóliázva úszott a vízben.
Igen, ez tulajdonképp a sous-vide technológia. Ott vákuumba 
csomagolják és úgy hőkezelik vízfürdőben. Vannak hozzá pártized fokos 
pontossággal hőfokott tartó termosztátok, amik szivattyúval keverik a 
vizet, hogy az edényben egyenletes hőfok uralkodjék. 
Olyan áron adják ezeket a termosztátokat, amilyent csak attól leeht 
elkérni, aki nem ismeri a műszaki tartalmát és a tényleges értékét. A 
szakácsok ilyenek. ;-)

Ezt vákuumcsomagoló híján igyekszem átültetni háztáji technológiává. 
Így lett a folpackba göngyölés, ami alatt alig marad levegő (tudom, 
nem véd oxigéndiffúzió ellen). Így lett levegőben hőkezelés, 
légkeveréses villanysütőben, és így lett a sütő hőmérséklete 80 fok, 
a 65-70 helyett, mert nem tudom pontosan tartani, és nem szeretnék 
ételmérgezést okozni. Ezek a háztájira lebutított technológia 
kompromisszumai :-)

Üdv

szepygab
http://jokaja.hu



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról