[Epitesz-barkacs] fozes: nagy hus egyben sutese
szepygab at gmail.com
szepygab at gmail.com
2010. Dec. 31., P, 19:36:59 CET
gyapo írta 31 Dec 2010 17:42 levelében:
> Szerintem simán, még 65 fokról is hallottam, befóliázva úszott a vízben.
Igen, ez tulajdonképp a sous-vide technológia. Ott vákuumba
csomagolják és úgy hőkezelik vízfürdőben. Vannak hozzá pártized fokos
pontossággal hőfokott tartó termosztátok, amik szivattyúval keverik a
vizet, hogy az edényben egyenletes hőfok uralkodjék.
Olyan áron adják ezeket a termosztátokat, amilyent csak attól leeht
elkérni, aki nem ismeri a műszaki tartalmát és a tényleges értékét. A
szakácsok ilyenek. ;-)
Ezt vákuumcsomagoló híján igyekszem átültetni háztáji technológiává.
Így lett a folpackba göngyölés, ami alatt alig marad levegő (tudom,
nem véd oxigéndiffúzió ellen). Így lett levegőben hőkezelés,
légkeveréses villanysütőben, és így lett a sütő hőmérséklete 80 fok,
a 65-70 helyett, mert nem tudom pontosan tartani, és nem szeretnék
ételmérgezést okozni. Ezek a háztájira lebutított technológia
kompromisszumai :-)
Üdv
szepygab
http://jokaja.hu
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról