[Epitesz-barkacs] puffer tartály

Lord Hamilton minyu at freemail.hu
2010. Jan. 9., Szo, 22:20:30 CET


A kazánt megrakom, majd begyújtom . Amíg nem éri el a 60 fokot, addig egy termosztát csak visszakeringeti a vizet, majd 60 fok után nyit. Az üzemi vízhőfok 80-90 fok. Amíg ezt eléri, addig egy ventillátor segíti az 1000-1100 fok körüli másodlagos égést, valamint egy mechanikus huzatszabályzó. Amikor elérte a megfelelő hőfokot, a felső tűztérban a levegő 1/3-ra visszavételével csak lassú égés, parázslás folyik.
A kazán akár 10, a nagyobbak akár 12 órán át is képesek égni.


----- Original Message ----- 
  From: vajk fekete 
  To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja 
  Sent: Saturday, January 09, 2010 10:05 PM
  Subject: Re: [Epitesz-barkacs] puffer tartály


  a sorbakotesre nem all ra az agyam...


  az alap tortenet:


  a kazanod olyan, hogy beinditod, akkor fut X oran at, aztan ha leegett, akkor kakukk. amikor fut, akkor valoszinuleg tolja a hazat rendesen. tehat ha igy hasznalnad, akkor felig rakhatod csak, es akkor mondjuk feltolja a hazat 25 fokra, aztan lehul 18-ra, akkor ujra begyujtasz, stb.


  a puffer bekotese alapbol annyi, hogy egy szivattyu forgatja a kazan vizet a tartalyon at amikor a kazan fut, egy masik meg a tartaly vizet forgatja a radiatorokon at, amikor a szobetermosztat szerint illene futeni. plusz nezed a homerot a pufferen, es ha lement, akkor begyujtasz.


  tehat egy nagy tartaly, akar osszesen ket csonkkal. mindketton T, es arrol balra-jobbra a ket kor. az alul ket csonk, felul ket csonk talan jobb kicsit.




  vajk



------------------------------------------------------------------------------
  From: Lord Hamilton <minyu at freemail.hu>
  To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
  Sent: Sat, 9 January, 2010 21:50:48
  Subject: [Epitesz-barkacs] puffer tartály


  Sziasztok!
  Kilukadt a kazánom, így kénytelen voltam venni egy újat. Ha meg már kölcsönt kellett felvennem, hát akkor -gondoltam- legyen komoly a beruházás, így egy faelgázosító lett az ádozat. Itt lenne az ideje, hogy bekössem a fűtőkörbe, de rengetegen mondták, hogy jobban járok, ha puffer tartályt is kötök a rendszerbe. Mivel gyárilag igencsak drága, ezért a barkács megoldáson töröm a fejem, mégpedig használt, kibelezett villanybojlerekben, melyeket sorba kötnék. A gondom csak az, hogy gőzöm sincs, hogyan, miként működnek ezek a puffer tartályok. A NET-en  láttam több fényképet, rajzot is, de elrémisztett némelyiken a rengeteg csonk. 
  Szóval az érdekelne, hol kellene belevezetnem a vizet, melyik ág - az előremenő, vagy a visszatérő - fűti-e, mi dönti el, hogy mikor, honnan kerüljön a meleg víz a radiátorba, hogyan lehet megoldani, hogy begyújtás után a lakást fűtse a kazán először, majd miután az elérte a megfelelő hőmérsékletet, a kazán már a puffer tartály vizét fűtse. Ha pedig elfogy a tüzelő, akkor meg a tartályből kerigjen a víz a radiátorokba.
  Szájbarágós, akár rajzokkal kiegészített információkat szeretnék kérni tőletek, amit előre is nagyon köszönök.

  Misi




------------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  Epitesz mailing list
  Epitesz at lists.javaforum.hu
  http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20100109/441f89e5/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról