[Epitesz-barkacs] fagyasztó szekrény fogyasztás
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2010. Sze. 1., Sze, 19:50:20 CEST
jhidvegi <jhidvegi at gmail.com> 2010.09.01. 17:57:15 +2h-kor írta:
> vajk fekete wrote:
> > amikor a Fa Nandorek eloszor elindultak foldet kerulni, vittek egy
> ....
> > az elso alkalommal, hogy tobb mint egy honapig nem kotottek ki, es
> > minden nap a konzerveket ettek, total kikeszult a gyomruk, meg
> > mindenfele mergezes jellegu problemaik lettek attol, hogy szinte
> > kizarolag konzervet ettek.
>
> Pedig azt hittem, hogy azt mondod el, hogy direkt nekik csináltak jó,
> adalékmentes konzerveket.
a húst lehet sósavval hidrolizálni és utána nátrium-hidroxid segítségével
nátrium-klorid (konyhasó ) lesz (ezt már 70 évvel ezelõtt a Yestornál is
használták)
aztán nitrites pácoló sóval tartósítják, ami a hús piros szinét megtartja
> Szerintem lehetséges a dolog, mert a technológia megvan. A befõtt is
> elrakható
> úgy, ahogy sikerült megfõzni, errõl már meséltem, mikrózással. (Egy ideje
> nem
> csináljuk, mert tönkrement a barackfa.)
>
> Ez az eset, amit leírtál, jól mutatja, hogy valami szarral kibélelik azt a
> szerencsétlen ételt. Én mitagadás, büntetném. :-)
További információk a(z) Epitesz levelezõlistáról