[Epitesz-barkacs] funyirokes elezese
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
2010. Sze. 6., H, 10:47:51 CEST
vajk fekete wrote:
> dehat akkor tudod ugyanugy csinalni amikor nem akarod keresztbe is
> felvagni, nem?
Más az ábra a két felvágásnál. Amikor úgymond hosszában vágom fel a hagymát pl,
akkor durva szeletekről van szó, mondjuk 5-8mm-esekről. Ezt meg lehet fogni.
Ha meg keresztben, akkor sokkal vékonyabbakról, és más a technikája is, hogy
haladós legyen.
Asszem eléggé túltárgyaltuk a témát. Azért vetődött fel bennem, mert látom néha
főzőműsorokban, hogy a pasik úgy darabolják a hagymát (vagy bármit), mint egy
gép, villámgyorsan mennek végig, és nem tapad a késre semmi, a felaprított
félhagyma pl, ha azt csinálja, úgy marad a deszkán, mint előtte volt, csak fel
van aprítva. Ezt irigyeltem el.
hjozsi
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról