[Epitesz-barkacs] WOKhoz kicsifaszenes
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2011. Ápr. 3., V, 21:17:32 CEST
gyapo <gyapo at freemail.hu> 2011.04.03. 18:45:45 +2h-kor írta:
> > az európában elterjedt "álWOK" egy kicsit laposított fenerű
>
> Igen, az _nem_ wok. Nem is lehet benne ugy keverni a kajat, mint a
> wokban, ezert szenne eg, vagy kisebb langon kell fozni, akkor meg nem
> olyan az etel. A fozes ugyanis nem pusztan az alapanyagok edenybe
> dobalasabol all, sok mas feltetel is van, pl. a hokozles modja. A kinai
> kajak 80 %-a 5 perc alatt elkeszul, ezt laposfeneku wokimitacioval nem
> lehet megoldani.
olyan gondolatom támadt, hogy a wok eléggé gulyásbogrács fenekéhez hasonlít
de a google képeit nézve mégis nagyon lapos.
viszont létezik sík fémlemezből formára domborítást végző szakma is
( a qrva életbe, hogy nem jut eszembe most ez a szó :-( )
aztán eszembe jutott az is, hogy pl. régen, amikor a kukoricapattogtatás
nem gázpalackos, akkumulátorral tekergetés volt, hanem a 60-as években
a járda mellett egész nap állt egy bádogból összeeszkábált kukorica
pattogtató.
Négy lába egy doboz alakú, szögletes tűzteret tartott, fölötte középen egy
vastengelyen előre-hátra mozgatható, fölül-alul drótszita-szövettel lezárt
edényt lehetett hosszú nyélen riszálni.
és mondjuk egy SS német háborús bukósisakot fejjel lefelé vastengelyen
előre-hátra
mozgatva a sütés közben a húsdarabok bukfencezhetnének :-)
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról