[Epitesz-barkacs] WOKhoz kicsifaszenes

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2011. Ápr. 3., V, 21:17:32 CEST


gyapo  <gyapo at freemail.hu> 2011.04.03. 18:45:45 +2h-kor írta:

> > az európában elterjedt "álWOK" egy kicsit laposított fenerű
> 
> Igen, az _nem_ wok. Nem is lehet benne ugy keverni a kajat, mint a 
> wokban, ezert szenne eg, vagy kisebb langon kell fozni, akkor meg nem 
> olyan az etel. A fozes ugyanis nem pusztan az alapanyagok edenybe 
> dobalasabol all, sok mas feltetel is van, pl. a hokozles modja. A kinai 
> kajak 80 %-a 5 perc alatt elkeszul, ezt laposfeneku wokimitacioval nem 
> lehet megoldani.

olyan gondolatom támadt, hogy a wok eléggé gulyásbogrács fenekéhez hasonlít

de a google képeit nézve mégis nagyon lapos.

viszont létezik  sík fémlemezből formára domborítást végző szakma is
( a qrva életbe, hogy nem jut eszembe most ez a szó :-( )

aztán eszembe jutott az is, hogy pl. régen, amikor a kukoricapattogtatás
nem gázpalackos, akkumulátorral tekergetés volt, hanem a 60-as években
a járda mellett egész nap állt egy bádogból összeeszkábált kukorica
pattogtató. 
Négy lába egy doboz alakú, szögletes tűzteret tartott, fölötte középen egy 
vastengelyen előre-hátra mozgatható, fölül-alul drótszita-szövettel lezárt 
edényt lehetett hosszú nyélen riszálni.  

és mondjuk egy  SS német háborús bukósisakot fejjel lefelé vastengelyen
előre-hátra
mozgatva a sütés közben a húsdarabok bukfencezhetnének :-)


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról