[Epitesz-barkacs] WOKhoz kicsifaszenes

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2011. Ápr. 4., H, 05:08:54 CEST


jhidvegi  <jhidvegi at gmail.com> 2011.04.04. 01:50:55 +2h-kor írta:

> Mágus Bérprogram Demo  wrote:
> 
> > olyan gondolatom támadt, hogy a wok eléggé gulyásbogrács fenekéhez
> > hasonlít
> 
> Mint gömbhéjdarab igen, de amúgy köze nincs hozzá.
> Van az a bográcskezelési technika, amikor forgatják a tűz fölött a
> bográcsot, az 
> egy kamu dolog. Max arra jó, hogy ne ragadjon le, ha valami le akar ragadni,
> de 
> miért akarna? Nem keveredik egyáltalán, de olyan szakemberesen néz ki, hogy
> a 
> főszakács odanyúl, és nagy-nagy szakértelemmel elkezdi forgatni a bográcsot,
> az 
> étel meg egyhelyben marad. :-)

a slambuc ( vagy öhöm )  :-) 

.. Nagy vita van arról, hogy hányszor kell forgatni. Van, aki a 32-re
esküszik, van
, aki a 36-ra :-)

 forgatás, aminek szigorú szabályai vannak, (tehát ha 33-szor kell,nem 32 vagy
34) :-)

Anekdota szerint 32-szer kell megforgatni, mert annyi lap van a magyar
kártyában. 

" Ezt a hármas forgatást a hagyomány szerint harminckétszer kell megismételni,

akkor lesz kész a slambuc. "

"nem szabad kavargatni, csak a bogrács fülét erősen fogva forgatni"

"... 32-szer meg tudjuk forgatni rázogatva a bogrács fülénél fogva...."

és a "slambuc forgatása" a neten 1filmben kb 2másodperces filmrészletben


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról