[Epitesz-barkacs] WOKhoz kicsifaszenes
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2011. Ápr. 4., H, 05:08:54 CEST
jhidvegi <jhidvegi at gmail.com> 2011.04.04. 01:50:55 +2h-kor írta:
> Mágus Bérprogram Demo wrote:
>
> > olyan gondolatom támadt, hogy a wok eléggé gulyásbogrács fenekéhez
> > hasonlít
>
> Mint gömbhéjdarab igen, de amúgy köze nincs hozzá.
> Van az a bográcskezelési technika, amikor forgatják a tűz fölött a
> bográcsot, az
> egy kamu dolog. Max arra jó, hogy ne ragadjon le, ha valami le akar ragadni,
> de
> miért akarna? Nem keveredik egyáltalán, de olyan szakemberesen néz ki, hogy
> a
> főszakács odanyúl, és nagy-nagy szakértelemmel elkezdi forgatni a bográcsot,
> az
> étel meg egyhelyben marad. :-)
a slambuc ( vagy öhöm ) :-)
.. Nagy vita van arról, hogy hányszor kell forgatni. Van, aki a 32-re
esküszik, van
, aki a 36-ra :-)
forgatás, aminek szigorú szabályai vannak, (tehát ha 33-szor kell,nem 32 vagy
34) :-)
Anekdota szerint 32-szer kell megforgatni, mert annyi lap van a magyar
kártyában.
" Ezt a hármas forgatást a hagyomány szerint harminckétszer kell megismételni,
akkor lesz kész a slambuc. "
"nem szabad kavargatni, csak a bogrács fülét erősen fogva forgatni"
"... 32-szer meg tudjuk forgatni rázogatva a bogrács fülénél fogva...."
és a "slambuc forgatása" a neten 1filmben kb 2másodperces filmrészletben
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról