[Epitesz-barkacs] diotoro eltort :-(

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
2011. Már. 18., P, 08:56:36 CET


vajk fekete wrote:
> konzervgyarban hamoztak ugy barackot, hogy nyomasallo tartalyba (sok
> csavar, vastag vas fal, majdnem golyo alak) beteszik, raeresztik a
> gozt. ettol megpuhul, kicsit megfo, es a goz belediffundal. aztan
> hirtelen eleresztik a nyomast, es ahogy jon ki a goz a barackbol,
> lerantja a hejat.

Egész jópofa ötlet.
Lehet, hogy diónál is menne, ha nem is gazdaságos:
Gömb alakú tartályba bele a dió, aztán nagynyomású (pl 150 bar) levegővel 
feltölt, aztán robbanás-szerűen kienged. :-) Legalábbis azok a diók ledobnák a 
burkolatukat, amik nem tömítettek, de nem is nagyon lyukasak.

Van valami tipp főttojásra is? Néha megesik, hogy rohadtul nem engedi el a 
héját. Na nem, mintha marha gyakran ennék főtt tojást.

hjozsi 



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról