[Epitesz-barkacs] okos szabalyozas

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2012. Már. 19., H, 15:50:34 CET


Jozsi, 

ezzel csak ket gond van:

1. nem buntettek egyetlen tarsashazat sem szarra. egyetlen egyet sem. de egy csomo kozos kepviselonek okoztak kis gyomorgorcsot.
2. hiaba lesz mostantol gizi neni belatobb, es tunteti el a dzsungelt, egyertelmuve tettek, hogy egy falra akasztott kep miatt is szetbuntethetik a hazat, ha uri kedvuk ugy tartja. 

ez a klasszikus fortelyos felelem igazgat modszer. betarthatatlan a torveny, nem is tartatjuk be, de a gyomrodat gombocban tartjuk.
megis hova tegye az ember egy panelban a leselejtezett butorat? tartsa a lakasban lomtalanitasig? ott is akadalyozza a menekulest tuz eseten. vagy hol tartsa a biciklijet? a taroloban, ahonnan ellopjak? nem vicces, hogy ha a folyoson tartod a babakocsit, az 100ezer birsag, ha meg a taroloban es ellopjak, akkor meg nyomozni sem allnak neki?

vajk


________________________________
 From: jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu> 
Sent: Monday, 19 March 2012, 9:35
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] okos szabalyozas
 
Hú, de elmentetek a jog meg szankciók irányába!

Persze, biztos szar ügy, amikor egy társasházat szétbüntetnek, de ez csak a médiahír.

Ahogy én látom: az emberek zöme eléggé belátó. Akik megrakják virágokkal a lépcsőházat, korábban egyszerűen nem gondoltak ennek a veszélyeire. Most már tudják, mi az ábra, és a jóindulatúak ezentúl normálisabban állnak a dologhoz függetlenül a bírság lehetőségétől.

Akinek meg a lépcsőház a továbbiakban is szépészetileg nem jó :-), azok beleszarnak mindenbe, és továbbra is kirakják ezerszám a virágaikat, bútoraikat.

Lehet, hogy nem lesz bírság, de ha lesz tűz, vagy valakinek az eü lehozása nagy akadályokba ütközik, és bebizonyosodik, hogy ezek miatt, akkor utólag is jócskán perelhetőkké válnak ezek a kirakosgatók. Ettől persze a károsultaknak nem lesz biztosan jobb, mert ha meghalt a nagyi, akit 10 perccel tovább tartott lehozni a szarságok miatt, nem fogják visszakapni az elvesztett családtagot. De a tűzkár már jobban számszerűsíthető.

hjozsi 
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20120319/2ecc83b4/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról