[Epitesz-barkacs] Vakondmentesítés

Horváth Zsolt hozso_001 at freemail.hu
2019. Júl. 15., H, 08:36:43 UTC


  Nos, bevallom őszintén a gázosításra is kaptam tippeket... egyik szomszéd azt mondta, ő annak idején PB gázzal simán telenyomta a lyukat. Én is vettem erre a célra öngyújtógázt, de még nem készítettem hozzá apparátot, amivel benyomom a lyukba. Ma reggel viszont egy PET palackba töltöttem egy kis hypot meg sósavat... egy gumicső az üveg szájába, szigetelőszalaggal letömítve, azt meg bevezettem a lyukba. Ha ez nem jönne be, akkor jöhetnek tippek az intenzív gázképzésre!

   Horváth ZsoltImre Kormos <imre.kormos at gmail.com> írta:
>Egyébként lehet szerezni (drága és tudtommal méregengedélyes) olyan golyókat, amik a légnedvesség hatására mérgező gázt fejlesztenek. Ezt kell a lyukba dobni, és eltűntek a vakondokok. Vagy marad a vakondháló, amit már jó pénzért utólag is be tudnak rakni a gyep alá.KiImre Kormos imre.kormos at gmail.com> ezt írta (időpont: 2019. júl. 15., H 9:55):Ennél rosszabb a helyzet?KiHorváth Zsolt hozso_001 at freemail.hu> ezt írta (időpont: 2019. júl. 15., H 9:24):
>  Sziasztok!
>
>  Ötlet kellene, hogy tudnék vakondmentesíteni egy udvart. A lényeg, hogy egy vagy kettő beszabadult az udvaromba. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a kert felől van egy kb. 3-4m széles kapu, ez az egyetlen hely az udvar körül, ami nincs betonozva. Körben aszfaltos út, házak, garázsok. Tehát ha nem talál vissza pont abba a 3-4m-es "folyosóba", akkor az élet(é)ben nem fog elhúzni az udvarból. Már nincs egy talpalatnyi hely, amit szét ne túrt volna. A füves részek olyanok, mint a szivacs. Bármilyen kocsival ráhajtva süpped, a kerék 15-20cm-re süllyed a fűben illetve a földben. A fűnyíró folyamatosan elakad, mert kráterekkel van tele az udvar. 
>
>  Szóval el kellene űzni. Vagy megfogni. Vagy - ha nincs más - kinyírni. Az udvart szeretném minél előbb rendben rakni, úgyhogy valami olyan módszer érdekelne, ami gyors és hatékony.
>
>
>
>    Horváth Zsolt
>_______________________________________________
>Epitesz mailing list
>Epitesz at lists.javaforum.hu
>http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
>
>
>_______________________________________________
>Epitesz mailing list
>Epitesz at lists.javaforum.hu
>http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról