[Epitesz-barkacs] Felásott föld tömörítése

Topylista topylista1 at topybear.hu
2019. Május. 10., P, 07:24:15 UTC


On 2019. 05. 10. 9:10, Horváth Zsolt wrote:
> 
>    Sziasztok!
> 
>    Él még ez a lista egyáltalán??? Minden esetre teszek egy próbát...
> 
>    Adva van egy visszatemetett gödör. Illetve egy hepehupás, füvesített udvar, amelyben a gödröket feltöltöttem földdel. Szeretném, ha  a feltöltések minél előbb összetömörödnének.
> 
>    Mivel tömörítő hengerem (vagy minek hívják) nincs, viszont van néhány egyéb anyagom, ezért a következőre gondoltam. (Nem röhögni! :D Szegény ember vízzel főz... első körben abból dolgozunk, ami van. ;) ) Első körben átmegyek rajta párszor egy kútkávával. Nem tudom, ennek mennyi lehet a tömege, remélem, át lehet rajta gurgatni párszor. Utána pedig - mivel van egy nagyon nagy halom fölösleges kisméretű tömör téglám - egy-egy nagyobb halom téglát pakolnék rá. A felmerülő kérdések:
>    1. Mennyi tégla kell a tömörítéshez? Mármint: mekkora nyomást kellene gakorolni a földre, hogy hatékony legyen az eljárás?
>    2. Mennyi idő alatt megy így végbe kb. a tömörödés?
>    3. A tömörítő hengernek (házi készítésű, tudjátok, amikor egy műanyag csövet kiöntenek betonnal és lehet húzkodni) kb. mekkorának kellene lennie?
> 
> 
>    Vannak még sokkal durvább elképzeléseim is, de azokat egyelőre nem hoznám nyilvánosságra, hátha nagyon hülyének néznétek... :D
> 
> 
>     Üdv.: Horváth Zsolt

Inkább bérelj ki egy vibrációs tömörítőt, nem egy vészes összeg. Pl.:

http://www.tomido.hu/Tomoritogepek/

https://www.profirent.co.hu/dongolok-gepkolcsonzes

http://berbe.hu/kategoriak/epitoipar/tomoritogep-berles-wacker-berles-dongolo-berles/

Topy


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról