[Epitesz-barkacs] Felásott föld tömörítése

Horváth Zsolt hozso_001 at freemail.hu
2019. Május. 13., H, 06:44:04 UTC


  Még nincs, de majd megoldom valahogy. :D

  Üdv.: Horváth ZsoltImre Kormos <imre.kormos at gmail.com> írta:
>Sok vized nincs véletlenül? Egy (több) alapos áztatás nagyon tud tömöríteni..KiHorváth Zsolt hozso_001 at freemail.hu> ezt írta (időpont: 2019. máj. 10., P 9:10):
>  Sziasztok!
>
>  Él még ez a lista egyáltalán??? Minden esetre teszek egy próbát...
>
>  Adva van egy visszatemetett gödör. Illetve egy hepehupás, füvesített udvar, amelyben a gödröket feltöltöttem földdel. Szeretném, ha  a feltöltések minél előbb összetömörödnének. 
>
>  Mivel tömörítő hengerem (vagy minek hívják) nincs, viszont van néhány egyéb anyagom, ezért a következőre gondoltam. (Nem röhögni! :D Szegény ember vízzel főz... első körben abból dolgozunk, ami van. ;) ) Első körben átmegyek rajta párszor egy kútkávával. Nem tudom, ennek mennyi lehet a tömege, remélem, át lehet rajta gurgatni párszor. Utána pedig - mivel van egy nagyon nagy halom fölösleges kisméretű tömör téglám - egy-egy nagyobb halom téglát pakolnék rá. A felmerülő kérdések:
>  1. Mennyi tégla kell a tömörítéshez? Mármint: mekkora nyomást kellene gakorolni a földre, hogy hatékony legyen az eljárás?
>  2. Mennyi idő alatt megy így végbe kb. a tömörödés?
>  3. A tömörítő hengernek (házi készítésű, tudjátok, amikor egy műanyag csövet kiöntenek betonnal és lehet húzkodni) kb. mekkorának kellene lennie?  
>
>
>  Vannak még sokkal durvább elképzeléseim is, de azokat egyelőre nem hoznám nyilvánosságra, hátha nagyon hülyének néznétek... :D
>
>
>   Üdv.: Horváth Zsolt
>
>_______________________________________________
>Epitesz mailing list
>Epitesz at lists.javaforum.hu
>http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
>
>_______________________________________________
>Epitesz mailing list
>Epitesz at lists.javaforum.hu
>http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról