<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta content="text/html;charset=ISO-8859-2" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#330099">
<font size="-1"><font face="Verdana">Jól néz ki! Kár, hogy a konfitált
kacsacombot nem fotóztam le (meg hogy az ízét nem lehet mellékletben
átküldeni :))<br>
<br>
<br>
Gábor<br>
</font></font><br>
2009.03.07. 18:08 keltezéssel, <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:szepygab@gmail.com">szepygab@gmail.com</a> írta:
<blockquote cite="mid:49B2B819.22016.14EE4AD6@szepygab.gmail.com"
type="cite">
<pre wrap="">On 7 Mar 2009 at 17:57, Acs Gabor wrote:
</pre>
<blockquote type="cite">
<pre wrap="">És mennyire tartós ez az alacsony hŃmérsékleten kezelt házi
felvágott?
</pre>
</blockquote>
<pre wrap=""><!---->Hűtés kérdése, mindenesetre nem egy ultrapasztőrzött termék.
Nekem jó hűtőben megbontva is simán eláll egy hétig.
Vettem műbelet a Soroksári úton, olyan fólia belet (ez spec piros
volt, de nem ez a fontos jellemzője), nem azt a zörgős,
papírszerűt, amit minden áruházban kínálnak. Ez oxigéndiffúzió-
mentesen zár. Megkötöttem, visszahajtottam, ismét megkötöttem,
vagyis alaposan lezártam. Mikor kiveszed a hőkezelésből,
gyakorlatilag steril, és az is marad, amíg meg nem bontod. Azért
hetekre inkább a fagyasztóba tedd, bár utána kicsit szétesősebb.
</pre>
<blockquote type="cite">
<pre wrap="">Azért is érdekes nekem ez a technika, mert mostanában többféle kaját
készítettem konfitálással, de ott 80-90 fok kell és 5-10 óra.
</pre>
</blockquote>
<pre wrap=""><!---->Végül is az időt az határozza meg, hogy a közepe is elérje a
kivánt hőmérsékletet. Nagyon finom egybe sült, bőrös lapockát
lehet csinálni este sütőbe téve 90 fokra, és délben tálalva.
Lehet az első fél órában 200 foiókon megkapatni, hogy a külseje
szép piurult legyen. Ez esetben még betakarni sem kell, de egy
sütőzacskó csodákra képes. Volt már, hogy nem pirítottam meg
előre és nem volt idő tálalás előtt felhúzni a sütő hőfokát.
Ekkor jött jól a gázos forrasztólámpa.
Szerintem a képen látható eredmény egész mutatós lett :-)
</pre>
</blockquote>
<br>
</body>
</html>