<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html;charset=ISO-8859-2" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#330099">
<font size="-1"><font face="Verdana">A leírásod szerint beoltottátok,
de nem raktátok még bele a sajtkultúrát.<br>
<br>
aztán majd az is kérdés lesz, mennyire tej az a tej, amit használsz.<br>
<br>
<br>
Gábor<br>
</font></font><br>
2009.03.21. 14:18 keltezéssel, Mágus Bérprogram Demo írta:
<blockquote cite="mid:DPG.WIN.403.0903211418053761899861@drotposta.hu"
 type="cite">
  <pre wrap="">kinek van tapasztalata tejoltó, meg sajtkészítés  témában?

langyos tejet tejoltóval beoltottunk, 1 óra múva "megaludt",
de nem savanyú

most van folyamatban a leszűrés

pl. a sajt ízesítését  (pl kolbászos-sajt), vagy pl. sajtfüstölést (p. karaván)
csinát valaki? 

az anivet.hu -n levő cégnél kapható tejoltót hasznájuk

"
A nálunk kapható tejoltó segítségével "Trappista" jellegű sajtot
készíthetünk, a sajtkultúra hozzáadásával érlelés nélkül félkemény
"Mozarella" jellegű sajtot kapunk.

5 ml tejoltó szükséges 10 liter tejhez. Az első fázisban a tejhez adagolt
tejoltó hatására 40 perc alatt sűrű alvadékot kapunk.

Ebbe kell belekeverni a sajtkultúrát (1 púpozott késhegynyit. 1 tasak kb. 5
alkalomra elegendő).
"


  </pre>
</blockquote>
<br>
</body>
</html>