<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#330099">
<font face="Verdana">Hamár többször is volt kajás kérdés, én is
feltennék egyet-kettőt.<br>
A hétvégén kagylót ettünk. De milyen kagylót! A Dunából fogtam,
legalább másfél kiló összejött a szeles idő miatt. /Nekem nagy kaland
volt, mert még sosem vettem el a természettől húsfélét/<br>
Az egyik kérdés, hogy valakitől azt hallottam, a kagyló nagyon be tudja
gyűjteni a vízből a káros anyagokat, és nem kéne a Dunából enni. Erről
mit tudtok?<br>
<br>
A másik, hogy eléggé rágós volt. Előbb olajon kicsit megsütögettük,
aztán kapott egy kis főzést hagymás-boros szószban. Itt a
technológiával volt a gond, mint pl. a máj is rágós lesz ha túlsütik,
besózzák stb. vagy csak a tenyésztett kagyló jó enni, ez a dunai ez
ilyen fajta? Jó nagy, fekete kagylók voltak, ránézésre olyan, mint amit
a Metroban szoktam venni.<br>
<br>
<br>
Gábor</font>
</body>
</html>