<html><head><style type="text/css"><!-- DIV {margin:0px;} --></style></head><body><div style="font-family:'times new roman', 'new york', times, serif;font-size:12pt"><div>meg kell tanulni a megfelelo keztartast. valamelyik ujjammal fogom hogy ne huzza fel, csak igy fejbol nem tudom megmondani hogyan csinalom.&nbsp;</div><div><br></div><div>a huvelykemmel tamasztom hatulrol, annak a butyke vezeti a kest, adja az elotolast, es a maradek kozul valamelyik tamaszt hogy a kes ne huzza fel. iliyen szeleteleshez szeles de vekony pengeju konyhakes kell.</div><div><br></div><div>vajk</div><div style="font-family:times new roman, new york, times, serif;font-size:12pt"><br><div style="font-family:arial, helvetica, sans-serif;font-size:10pt"><font size="2" face="Tahoma"><hr size="1"><b><span style="font-weight: bold;">From:</span></b> jhidvegi &lt;jhidvegi@gmail.com&gt;<br><b><span style="font-weight: bold;">To:</span></b> Amatőr építészek és barkácsolók
 klubja &lt;epitesz@lists.javaforum.hu&gt;<br><b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b> Sun, 5 September, 2010 23:46:29<br><b><span style="font-weight: bold;">Subject:</span></b> Re: [Epitesz-barkacs] funyirokes elezese<br></font><br><a ymailto="mailto:szepygab@gmail.com" href="mailto:szepygab@gmail.com">szepygab@gmail.com</a> wrote:<br><br>&gt; A normál konyhakések félszöge 20 fok körül van.<br><br>Erről jut eszembe, hogy van egy kés-problémám, hátha van tippetek.<br>Tök éles késeim vannak, de valószínű kisebb élszöggel, és sima oldalfelületekkel.<br>A kellemetlen jelenség, hogy pl ha hagymát vagy paradicsomot, almát... vágok, akkor a levágott rész feltapad a késre, aztán amikor a következő réteget vágom, potyog összevissza.<br><br>Láttam, ahogy a profik vágják, azoknak egy darabka nem sok, annyi se akar a késre tapadni. Mi a fene lehet a különbség? Durva kéne legyen a kés felülete, pl
 köszörűnyomok kéne, hogy legyenek rajta? A fazon vékony szeletekre vágta a fél hagymát úgy, hogy teljesen egybe maradt pofára. Nekem meg úgy rátapad bármi ilyesmi, hogy ha a kést felemelem, és forgatom, akkor se esik le róla se hagyma se paradicsom, se alma...<br>Ez sok időt elvesz, mert minden vágásnál le kell húzni róla.<br><br>hjozsi <br>_______________________________________________<br>Epitesz mailing list<br><a ymailto="mailto:Epitesz@lists.javaforum.hu" href="mailto:Epitesz@lists.javaforum.hu">Epitesz@lists.javaforum.hu</a><br><a href="http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz" target="_blank">http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz</a><br></div></div><div style="position:fixed"></div>


</div><br>



      </body></html>