<html><head><style type="text/css"><!-- DIV {margin:0px;} --></style></head><body><div style="font-family:'times new roman', 'new york', times, serif;font-size:12pt"><div>Buek!</div><div><br></div><div>Megettuk :-)</div><div><br></div><div>7.5 orat volt benn, tekero szerint 140 fokon, total teljesen atsult, finom lett.&nbsp;</div><div>&nbsp;- az elejen a piritasnal kicsit megegettem a boret, de azert nem lett rossz, legkozelebb vigyazok.</div><div>&nbsp;- nem latom hogyan lehetne normalisan krumplit sutni hozza. ugye a vegen meg kellene piritani a tetejet, es utanna egybol megenni, viszont igy elfoglalja a sutot, es nincs hol sultkrumplit csinalni ....</div><div><br></div><div>vajk</div><div style="font-family:times new roman, new york, times, serif;font-size:12pt"><br><div style="font-family:arial, helvetica, sans-serif;font-size:10pt"><font size="2" face="Tahoma"><hr size="1"><b><span style="font-weight: bold;">From:</span></b> "szepygab@gmail.com"
 &lt;szepygab@gmail.com&gt;<br><b><span style="font-weight: bold;">To:</span></b> Amatőr építészek és barkácsolók klubja &lt;epitesz@lists.javaforum.hu&gt;<br><b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b> Fri, 31 December, 2010 19:36:59<br><b><span style="font-weight: bold;">Subject:</span></b> Re: [Epitesz-barkacs] fozes: nagy hus egyben sutese<br></font><br>gyapo írta 31 Dec 2010&nbsp; 17:42 levelében:<br>&gt; Szerintem simán, még 65 fokról is hallottam, befóliázva úszott a vízben.<br>Igen, ez tulajdonképp a sous-vide technológia. Ott vákuumba <br>csomagolják és úgy hőkezelik vízfürdőben. Vannak hozzá pártized fokos <br>pontossággal hőfokott tartó termosztátok, amik szivattyúval keverik a <br>vizet, hogy az edényben egyenletes hőfok uralkodjék. <br>Olyan áron adják ezeket a termosztátokat, amilyent csak attól leeht <br>elkérni, aki nem ismeri a műszaki tartalmát és a tényleges értékét. A
 <br>szakácsok ilyenek. ;-)<br><br>Ezt vákuumcsomagoló híján igyekszem átültetni háztáji technológiává. <br>Így lett a folpackba göngyölés, ami alatt alig marad levegő (tudom, <br>nem véd oxigéndiffúzió ellen). Így lett levegőben hőkezelés, <br>légkeveréses villanysütőben, és így lett a sütő hőmérséklete 80 fok, <br>a 65-70 helyett, mert nem tudom pontosan tartani, és nem szeretnék <br>ételmérgezést okozni. Ezek a háztájira lebutított technológia <br>kompromisszumai :-)<br><br>Üdv<br><br>szepygab<br><a href="http://jokaja.hu" target="_blank">http://jokaja.hu</a><br><br>_______________________________________________<br>Epitesz mailing list<br><a ymailto="mailto:Epitesz@lists.javaforum.hu" href="mailto:Epitesz@lists.javaforum.hu">Epitesz@lists.javaforum.hu</a><br><a href="http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz"
 target="_blank">http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz</a><br></div></div><div style="position:fixed"></div>


</div><br>



      </body></html>