Sziasztok!<br><br><br><div class="gmail_quote">2011/7/7 cst <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:maguspr@freemail.hu">maguspr@freemail.hu</a>&gt;</span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">
borászok mivel itatják át, hogy ne rohadjon egy hordó belseje ?<br>
mert szerintem ott sem használnak hajóolajat<br></blockquote></div><br>A boroshordóban hosszú távon savas kémhatás uralkodik. <br>Mert savas a bor is és savas kémhatást eredményez a hordóban elégetett kénszalag is.<br>(Mosáskor használnak lúgos hatású vegyszereket.)<br>
<br>Próbálkozni lehet fürdés után ecetes öblítéssel.<br>Az biztosan korában tartja valamennyire a gombákat.<br><br>A kénszalag égetést a szaga miatt nem ajánlom. <br>De évente 1-2 alkalommal kibírható.<br>Ekkor lehetőleg ne legyen a fürdőszobában olyan anyag, amit megtámadhat a kéndioxid és víz által keletkező kénessav.<br>
<br>Üdv. Tibi<br><br>