<div dir="ltr"><div>Cserébe az etilalkohol jó védőital rá, mert a szervezete addig nem bontja (a bomlásterméke mérgező) a metilt, amíg van etil, így ha a rézelje mellé iszol rendes páleszt is jó sokat, akkor a metilt kipisiled, amíg a májad az etillel van elfoglalva. :-)<br>
<br></div>Szabolcs<br></div><div class="gmail_extra"><br><br><div class="gmail_quote">2013. június 26. 12:52 Orbán Mihály írta, <span dir="ltr"><<a href="mailto:minyu@freemail.hu" target="_blank">minyu@freemail.hu</a>></span>:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
<div text="#000000" bgcolor="#FFFFFF">
<div>Kis mennyiségben megvakít, nagyobban
öl.<br>
Ja és nem a réz miatt.<br>
<br>
Misi<div class="im"><br>
<br>
<br>
<br>
<a href="tel:2013.06.26.%209" value="+36201306269" target="_blank">2013.06.26. 9</a>:41 keltezéssel, Varga Tibor írta:<br>
</div></div>
<blockquote type="cite">Sziasztok!<div><div class="h5"><br>
Attila!<br>
<br>
A rézeleje, feltételezem, a kék színéről kapta a nevét.<br>
Ugyanis kékeszöld színe van. De láttam hivatalosan kifőzetett
törkönypálinka alján is,<br>
a 20 l-es fehér marmonkanna alján 1-2 dl kékes valamit.<br>
<br>
Szóval egyrészt a rézcsövek oxidációja során keletkező vegyület és
a metilalkohol alkotja a rézelejét.<br>
Vagyis ha rozsdamentes anyagból készült a pálinkafőző, akkor is
van olyan része, amit<br>
nem szabad a pálinkához hozzárakni, hanem másképp kell, vagy lehet
hasznosítani.<br>
A metilalkohol miatt tilos meginni!<br>
Én például ablakmosó folyadéknak használtam egyszer régen. <br>
<br>
Üdv. Tibi<br>
<br>
<div class="gmail_quote">2013. június 26. 8:32 Hofferek Attila
írta, <span dir="ltr"><<a href="mailto:hofi@soka.co.hu" target="_blank">hofi@soka.co.hu</a>></span>:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">2013.06.26.
2:20 keltezéssel, Orbán Mihály írta:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
Szert tettem egy pálinkafőzőre. Egyszerű szerkezet. Egy réz
üst, rajta egy lapos fedél, aminek a közepén van egy menetes
csonk. Erre csatlakozik egy réz cső, ami egy hűtő spirálon
vezeti át a párlatot.<br>
A gondom, hogy a fedél nem réz, hanem vas lemez. Arra
gondoltam, hogy elektrolízissel kellene rá varázsolni egy
réz réteget. Lehetséges? Na és hogyan? Házi eszközök állnak
csak rendelkezésemre.<br>
Minden ötletnek örülnék. <br>
</blockquote>
<br>
Miért akarod, hogy réz legyen? Hogy figyelnd kelljen, hogy
elment-e már a rézeleje,<br>
és egy főzetnek a negyedét kiönthesd?<br>
_______________________________________________<br>
Epitesz mailing list<br>
<a href="mailto:Epitesz@lists.javaforum.hu" target="_blank">Epitesz@lists.javaforum.hu</a><br>
<a href="http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz" target="_blank">http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz</a><br>
</blockquote>
</div>
<br>
<br>
<fieldset></fieldset>
<br>
<pre>_______________________________________________
Epitesz mailing list
<a href="mailto:Epitesz@lists.javaforum.hu" target="_blank">Epitesz@lists.javaforum.hu</a>
<a href="http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz" target="_blank">http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz</a>
</pre>
</div></div></blockquote>
<br>
</div>
<br>_______________________________________________<br>
Epitesz mailing list<br>
<a href="mailto:Epitesz@lists.javaforum.hu">Epitesz@lists.javaforum.hu</a><br>
<a href="http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz" target="_blank">http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz</a><br>
<br></blockquote></div><br></div>