Sziasztok!<br>Attila!<br><br>A rézeleje, feltételezem, a kék színéről kapta a nevét.<br>Ugyanis kékeszöld színe van. De láttam hivatalosan kifőzetett törkönypálinka alján is,<br>a 20 l-es fehér marmonkanna alján 1-2 dl kékes valamit.<br>
<br>Szóval egyrészt a rézcsövek oxidációja során keletkező vegyület és a metilalkohol alkotja a rézelejét.<br>Vagyis ha rozsdamentes anyagból készült a pálinkafőző, akkor is van olyan része, amit<br>nem szabad a pálinkához hozzárakni, hanem másképp kell, vagy lehet hasznosítani.<br>
A metilalkohol miatt tilos meginni!<br>Én például ablakmosó folyadéknak használtam egyszer régen. <br><br>Üdv. Tibi<br><br><div class="gmail_quote">2013. június 26. 8:32 Hofferek Attila írta, <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:hofi@soka.co.hu" target="_blank">hofi@soka.co.hu</a>&gt;</span>:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">2013.06.26. 2:20 keltezéssel, Orbán Mihály írta:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
Szert tettem egy pálinkafőzőre. Egyszerű  szerkezet. Egy réz üst, rajta egy lapos fedél, aminek a közepén van egy menetes csonk. Erre csatlakozik egy réz cső, ami egy hűtő spirálon vezeti át a párlatot.<br>
A gondom, hogy a fedél nem réz, hanem vas lemez. Arra gondoltam, hogy elektrolízissel kellene rá varázsolni egy réz réteget. Lehetséges? Na és hogyan? Házi eszközök állnak csak rendelkezésemre.<br>
Minden ötletnek örülnék. <br>
</blockquote>
<br>
Miért akarod, hogy réz legyen? Hogy figyelnd kelljen, hogy elment-e már a rézeleje,<br>
és egy főzetnek a negyedét kiönthesd?<br>
______________________________<u></u>_________________<br>
Epitesz mailing list<br>
<a href="mailto:Epitesz@lists.javaforum.hu" target="_blank">Epitesz@lists.javaforum.hu</a><br>
<a href="http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz" target="_blank">http://lists.javaforum.hu/<u></u>mailman/listinfo/epitesz</a><br>
</blockquote></div><br>