<div dir="ltr">Hi,<br><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr">On Sun, Oct 8, 2017 at 3:24 PM jhidvegi <<a href="mailto:jhidvegi@gmail.com">jhidvegi@gmail.com</a>> wrote:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">> Ha nem fűtöd fel 90 fokra, hanem 45 fokra állítod, akkor meglepően<br>
> kevés vízkő keletkezik keményebb víznél is... :)<br>
Cserébe esélyes, hogy elszaporodnak a legionella bacik vagy mik. Valamit<br>
olvastam ezügyben valahol régen. Az maradt meg a fejemben, hogy 60 fokra kell<br>
minimum felfűteni, akkor nincs gond.<br></blockquote><div><br></div><div>Erre 45 fok már elég, tartós 40 fok felett a legionella meg minden más átlagos baktérium már megdöglik és egyébként is a nyitott víztározókat kedvelik, ahol belehullik a por, szerves anyagok és kellenes a meleg, a bojler meg zárt rendszer, elvileg fertőtlenített és táplálék nélküli vízzel.</div><div><br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Szerintem nem a csőhálózat miatt fogy az az anód. Arrafelé igen szerény áram tud<br>
csak kialakulni. Az edény belső felületét védi.<br></blockquote><div><br></div><div>Nem kell nagy áramnak lennie... szimplán elektrokémiai hatásról van szó, mint a galvánelem. Ha nincs nagy mennyiségű fém a rendszerben, akkor nem tud kialakulni ilyen.</div><div><br></div><div>Bye,</div><div>Auth Gábor</div><div><br></div></div></div>