<div dir="ltr"><div dir="ltr"><div>Sziasztok!</div></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr" class="gmail_attr">Dukai Zoltan <<a href="mailto:dzoltan.listak@gmail.com">dzoltan.listak@gmail.com</a>> ezt írta (időpont: 2019. aug. 8., Cs, 13:53):<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div>Nalunk befeketedik a fenyotol a kandallo samot betetje.</div><div>Keverni en ugy szoktam, hogy fenyovel felfutom a kandallot, utana kemenyfaval megrakom. Ettol szepen kitisztul a kandallo es az uveg is.</div><div>Diohej is nagyon jo erre. Nagy hofokon eg, keves levegovel.<br></div></div></blockquote><div><br></div><div>Erről az jutott eszembe, hogy néhány évvel ezelőtt elmagyarázták hogyan kell megfelelően</div><div>befűteni kemencébe.</div><div><br></div><div>Amikor az ember berakja a fát a kemencébe és meggyújtja, az elején kormos lesz a kemence belseje.</div><div>3-4 órai tüzelés után eltűnik a feketeség, és előtűnik a kemence belsejének az eredeti színe.</div><div>Ez jelzi, hogy elég magas a hőmérséklet a kemencében.</div><br><div> Az ennyire befűtött kemencében 4-5 óra hosszt lehet sütni és ekkor is még 100 Celsius fölötti a belső hőmérséklet.<br></div><div><br></div><div>Üdv. Tibi<br></div></div></div>