[Foto] BUFE felhivas - 2013.10.25 - 2013.10.27
Gergő Szanyi
szg at citromail.hu
2013. Okt. 23., Sze, 11:35:34 CEST
Szép! :-)
> Aztán meg a milánói makarónit mindenki elköveti egyszer bográcsban... :D
A milánói még hagyján. De a mákos tészta!! Valahogy nem jön össze a füstös
ízzel :-)
G.
On Tuesday, October 22, 2013, Topybear <topylista1 at topybear.hu> wrote:
> On 2013.10.22. 13:39, Bodnár Róbert wrote:
>>
>> Így van, ez bármit jelenthet. Azért bízzunk benne, hogy nem lesz gond,
vagy ha lesz, megoldjuk valahogy!
>> Azért mesélj még, szívesen olvasom.
>>
>
> Legendásan éjfélre szoktak elkészülni a vacsorák, különösen bringázás
után. Két hete rekordot döntöttünk Törökkoppányban, hajnali egyre lett kész
a gulyás. :) Mondjuk az is igaz, hogy egy tangóharmonika házházszállítás
miatt a bevásárló/főző csapat (azaz mi) ugyan elsőnek indult, de utoljára
ért oda.
> Volt olyan is, hogy szakadó esőben főztük a marhapörköltet. Napernyőkből
ácsoltunk felé "tetőt". Éjfélig bírtuk, akkor még nem volt puha. Valami
olyan öreg marhát sóztak rá a cimborára, hogy másnap még három órát főztem
gázon. Azóta én veszem a húst. :)
> Tudnak ám a bringatársak is meglepetést szerezni. Volt,amikor egyikük
beállított cirka hat kiló süllővel. Mit ne mondjak, nem erre van bekészülve
az ember, pláne hogy meg volt véve az alapanyag minden kajáláshoz. De
megoldottuk, volt futás olajért, lisztért, tojás szerencsére akadt. :)
> Aztán volt, hogy kollektív egyetértésben borogattuk a menüt, mikor
Bőszénfán bevásároltunk szarvashúsból. Hazafelé menet a Zselicben megcsapta
az orrom valami éktelen fokhagymaillat, kazalban vittük a medvehagymát,
megvolt hozzá a saláta. :) Kapott kis sót, borsot, picit mustáros olajat,
igen jó kaját rittyentettünk.
> Azt mind a mai napig emlegetik, amikor voltunk vagy 10-12-en és csipetkét
csináltattam velük a levesbe. Vagy egy óráig csípkedték. :D Azóta
meggondoljék, hogy kérjenek-e valami nagyon extra kaját. :)
> De sütöttünk már hurkát, kolbászt igazi sparherdtban, mert kiderült, hogy
sütő valóban van (ahogy telefonon leegyeztettük), viszont nem működik.
> Aztán meg a milánói makarónit mindenki elköveti egyszer bográcsban... :D
>
> A legdurvább egyébként az volt, mikor 74 emberre főztem borjúpörköltet
céges horgászversenyre. 10-12 főre az megszokott, de ennyit még sosem.
Ráadásul a kolléga aki megígérte, hogy segít, előző este bulizott. De
annyira, hogy még reggel is hót makonya volt, úgyhogy rám maradt az egész.
Na ott bestresszeltem rendesen, ennyi pizzát sehonnan nem tudok rendelni ha
elcseszem... Evezőnyi fakanállal kevergettem - illetve szó szerint két
kézzel húztam mint az evezőt, ketten meg a bográcsba kapaszkodtak. Na azóta
sem tudtak rávenni, hogy megismételjem. :)
>
> Topy
>
>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/mailman/private/foto/attachments/20131023/81ed7f3e/attachment.html>
További információk a(z) Foto levelezőlistáról