[Foto] BÜFÉ - Hogy volt!
Gergő Szanyi
szg at citromail.hu
2013. Okt. 28., H, 14:24:20 CET
Halihó!
> Köszönöm a maroknyi csapatnak, aki részt vett az idei Büfén, hogy eljött,
> illetve Szanyi Gergőéknek a vacsora ügyében mutatott tettrekészségüket, a
> bogrács beszerzésétől a főzés végéig, illetve mindenkinek a kellemes
> hangulatot, pozitív hozzáállást.
Mi köszönjük a meghívást a Bükkbe!
> Remélem, mindenki jól érezte magát.
Így volt. Csodálatos az erdő ilyenkor, és - kiránduló szempontból
mindenképp - szerencsénk volt az időjárással. Talán minden idők
legmelegebb, legszárazabb Büféje volt ez.
> Kicsit sajnálom, hogy a házban volt térerő, de legközelebb talán sikerül
> olyan házat lelni, ahol nincs, és akkor senkinek sem lesz kedve okostelefont
> söndörgetni...
Ne sajnáld, nem történt tragédia és egyáltalán nem a "söndörgetés"
volt a jellemző.
> Persze akkor meg a túrák alatt mindenki a térerőt fogja
> vizslatni, még gondolkodom rajta, mi lehet a jó megoldás, talán az, ha a
> BÜFÉ elején az összes telefont beszedem, és csak a végén osztom ki.
Hát izé... Beszedheted, de akkor ossz ki mindenkinek
- vekkert a napfelkelte előtti ébredéshez,
- stoppert a time lapse időközök méréséhez,
- iránytűt a tájoláshoz,
- térképeket a tájékozódáshoz,
- GPS-t a geoládák megtalálásához
- vízszintezőt az állványok függőlegesbe állításához,
- csillagtérképet az éjjeli csillagkép kereséshez
és még ki tudja ki mit használ ezeken, amihez még térerő sem kell! De
használunk ám más technikai berendezéseket is, mint például filmes,
vagy digitális fényképezőgépeket. Elég megszállottan bele tud
feledkezni az ember... akkor elveszed majd azt is? Vagy az rendben
van, mert azt te is használod? :-)
> Sajnálhatja, aki nem jött!
Szerintem meg aki nem jött, annak nyilván volt jobb/fontosabb dolga.
Reméljük, hogy hasznosan és jól töltötte ezt a hétvégét Büfé nélkül
is, viszont várjuk legközelebb.
Üdv:
G.
Ja, az érdeklődőknek:
A chilis bab ezúttal kétféle húsból (marha és sertés), fejtett fehér-
és vörösbab, csemege kukorica, paradicsompüré, sok vörös- és fokhagyma
felhasználásával készült. A hús párolásában száraz vörösbor, a végső
ízharmónia elérésében pedig az alábbi fűszerek segítettek: édes-nemes
pirospaprika, fekete bors, chili, kömény, koriander, só. A négy féle
házi termesztésű erőspaprika közül végül csak egy került bele... és
talán jobb is így. :-)
Az egész főzőcskézés nem valósulhatott volna meg az előkészítésben
segítő kezek, a remek tábortűz és a Tekus-féle kreatív
bográcsállvány-kivitelezés nélkül!
2013/10/28 Bodnár Róbert <bodnar.robert at freemail.hu>:
> Sziasztok!
>
> Köszönöm a maroknyi csapatnak, aki részt vett az idei Büfén, hogy eljött,
> illetve Szanyi Gergőéknek a vacsora ügyében mutatott tettrekészségüket, a
> bogrács beszerzésétől a főzés végéig, illetve mindenkinek a kellemes
> hangulatot, pozitív hozzáállást. Remélem, mindenki jól érezte magát.
> Kicsit sajnálom, hogy a házban volt térerő, de legközelebb talán sikerül
> olyan házat lelni, ahol nincs, és akkor senkinek sem lesz kedve okostelefont
> söndörgetni... Persze akkor meg a túrák alatt mindenki a térerőt fogja
> vizslatni, még gondolkodom rajta, mi lehet a jó megoldás, talán az, ha a
> BÜFÉ elején az összes telefont beszedem, és csak a végén osztom ki.
> Sajnálhatja, aki nem jött!
>
> R
>
További információk a(z) Foto levelezőlistáról