[Javalist] nyomják krahácsot (romlik a jáva)

istvan.ketler at lhsystems.com istvan.ketler at lhsystems.com
2012. Május. 23., Sze, 17:36:59 CEST


A fejlodes nem azt jelenti hogy minden szemettel teletomjuk szvsz hanem kijelolunk egy viziot es annak eleresere torekszunk. Ezt a koncepciot nem nagyon latom, osszevissza kodorog a fejlesztes mint az ehes szamar csak azert hogy az is benne legyen amit masok mas nyelvbe mar beleraktak. A javat nem azert szeretjuk mert olyan mint a .* nyelv.
Sent from my cellular

From: Zsombor [mailto:gzsombor at gmail.com]
Sent: Wednesday, May 23, 2012 04:03 PM
To: Java lista <javalist at lists.javaforum.hu>
Subject: Re: [Javalist] nyomják krahácsot (romlik a jáva)


Vicces, eddig azt hallgattam mindenhol, hogy a java azért tűnik el majd, mert nem fejlődik, 5 év alatt egy release se volt, közben a c#-ban már X éve ott vannak a lambdák, integrálva, stb. Most meg pont ez a baj? :)
Majd ha olyan karácsonyfa nyelv lesz, mint a scala, akkor érthető a túl komplikáltság miatti félelem :) szvsz

Zs

On 2012.05.23. 15:41, <istvan.ketler at lhsystems.com<mailto:istvan.ketler at lhsystems.com>> wrote:

Ugye a java 1.1.7a még swing nélkül volt, az 1.1.7b meg már swinggel jött. Azóta "default" a swing. Valóban, ahogy egyre inkább webre tolódik a frontend, a swinget szerintem immár lehetne ismét opcionálisan letölthető APIvá tenni, felesleges immár a JRE-ben (2D-stül).

A JSF és társai meg szerintem csak egy extra problémát hoznak be a frontendre, akkor már egyszerűbb direktben JavaScript frontendet írni. Vannak ma már nagyon jó erre szolgáló keretrendszerek (az ext.js csak egy a sok közül), amelyek szinte a swing tudását adják (és elrejtik a div-eket meg a böngészőt). Amiben egyelőre biztosan bénák, az jelenleg a dokumentáltság, és a kompatibilitás. A legtöbb fejlődik, és durván változik néha még minor release-ek között is, illetve egy csomó fícsör csak a forráskódból bogarászható ki (esetleg egy-két blogposztból), mert a doksiból nem. A mai drótvastagság mellett meg a néhány megás forrásfájlok teljesen beleférnek, századmásodperceket jelentenek csak.

Szóvak kicsit olyan érzésem van, hogy a jávát egyre inkább olyasmire akarják/akarjuk használni, amire valójában nem lenne való. A bonyolultság és komplexitás növelésével meg a nagyobb fejlesztő cégek egyre inkább az alternatívák felé fognak fordulni, mert nekik a kód karbantarthatóság és a csereszabatos fejlesztők alapvető, és legnagyobb súlyú követelmények. Szóval azzal, hogy a jáva megpróbál egyszerre minden lenni, szerintem maga alatt vágja a fát. Ami a világon mindenre jó, az valójában teljesen használhatatlan, mert semmit nem tud jól, inkább mindent valahogyan.

István Ketler
Senior Consultant
Lufthansa Systems Hungaria Kft.
Development Center Pest
Neumann J...

From: javalist-bounces at lists.javaforum.hu<mailto:javalist-bounces at lists.javaforum.hu> [mailto:javalist-bounces at lists.javaforum.hu<mailto:javalist-bounces at lists.javaforum.hu>] On Behalf Of János Háber
Sent: Wednesday, May 23, 2012 2:57 PM

To: Java lista
Subject: Re: [Javalist] nyomják krahácsot (romlik a jáva)

Hi!

1. De akarunk, azert mert igy eltokolhetunk 2-3 napot hibakeresessel, es azt jol kifizetikmajd ...

 
Sitz der Gesellschaft / Corporate Headquarters: Lufthansa Systems Hungaria Kft, Budapest, Fövarosi Birosag 01-09-463417
Geschaeftsfuehrung / Management Board: Monika Houck


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/javalist/attachments/20120523/2c399831/attachment.html>


További információk a(z) Javalist levelezőlistáról