[Javalist] Program verziójának lekérdezése

Cpt cpt at freemail.hu
2014. Júl. 3., Cs, 15:16:25 CEST


Szervusz,   resource filter pluginnal (http://maven.apache.org/plugins/maven-resources-plugin/examples/filter.html) be tudod írni properties fájlba, és onnan már egyszerűen ki tudod olvasni, akár csomagolva van, akár nincs. (Amúgy én a manifest.mf-be szoktam eltenni a verziót; igaz, ez is csak becsomagolt állapotban működik, de legalább nem kötődik build tool-hoz.)  üdv, Gábor  
"József Keresztes" <xesj.hu at gmail.com> írta:
>Sziasztok !
> Tegyük fel van egy maven projekt (java application). A feladat hogy a projekt egy osztálya a getVersion() metódusával megmondja a projekt-ről a saját verzióját, ami a pom.xml-ben be van állítva.
> Amit kiderítettem hogy amíg a projekt nincs jar-ba csomagolva a 
>
>/target/maven-archiver/pom.properties fájlban lévő "version",
>
>amikor pedig már be van csomagolva jar-ba akkor a
>
> /META-INF/maven/{goupId}/{artifactId}/pom.properties fájlban lévő "version"
> értékét kellene kiolvasni és visszaadni.
> A kérdés: van-e erre valami szebb mód ? Az biztos hogy a programkódba nem kéne bedrótozni a saját verzióját, ez elég csúnya megoldás lenne.
> JoeSziasztok !Tegyük fel van egy maven projekt (java application). A feladat hogy a projekt egy osztálya a getVersion() metódusával megmondja a projekt-ről a saját verzióját, ami a pom.xml-ben be van állítva.
>Amit kiderítettem hogy amíg a projekt nincs jar-ba csomagolva a  /target/maven-archiver/pom.properties fájlban lévő &quot;version&quot;,amikor pedig már be van csomagolva jar-ba akkor a  /META-INF/maven/{goupId}/{artifactId}/pom.properties fájlban lévő &quot;version&quot;
>értékét kellene kiolvasni és visszaadni. A kérdés: van-e erre valami szebb mód ? Az biztos hogy a programkódba nem kéne bedrótozni a saját verzióját, ez elég csúnya megoldás lenne.
>Joe
>_______________________________________________
>Javalist mailing list
>Javalist at lists.javaforum.hu
>http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/javalist
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/javalist/attachments/20140703/6d3b441e/attachment.html>


További információk a(z) Javalist levelezőlistáról