[Epitesz] Udvari labakon allo teto

FARAGO_SANDOR cadland at mail.inext.hu
2004. Aug. 20., P, 16:04:26 CEST


Sziasztok!

Akkor vegyük sorra,
-    A kész cucc, amit én láttam, inkább csak előtető szerűségek, kicsik, igaz, hogy komplettek, dehát azért össze is kell őket rakni. Akkor meg azért egyedül ne állj neki. S azért nem árt egy két szerszám. Az alapozás úgy marad el, hogy ezek általában a falra támaszkodnak, s így csak egy jól bevésett és begipszelt tartó vas szükséges hozzá. Bizonytalan gyenge, falazatba ne is próbálkozz. 
- Az egyedi faanyag védelem, minden bizonnyal utólagos favédelem lehet, mert az un. telifa, (amit már eleve beáztatnak s 80-100 évre biztosított a gomba és kártevő mentessége, s a kültéri korhadás mentessége), bizony elég drága.
- Mivel egy jó ács, vagy pláne egy jó asztalos, igen drága sajnos ebben igazad van, ez bizony nem olcsó, megrendelésre, de ha jót akarsz, s olyat ami pont oda kell ahova kigondoltad akkor csak ez az igazi.
- A papucsok zsaluhoz rögzítés nagyon fontos, mert a betonozáskor elúszott elemek már nem korrigálhatók. Ezért mindkét irányba, pontosan beszintezve kell őket rögzíteni. A másik megoldás az utólagos betonba való dübelezés, jó minőségű betont feltételezve.
- az egyedi helyi problémára a leírásod alapján sajna nem tudok válaszolni, ezt látni kell. Nem akarom magamat propagálni, de természetesen nem ártana egy építészt megbízni a terv elkészítésével, annál is inkább mert minden 1 m-nél nagyobb előtető kinyúlást már engedélyeztetni kell (46/1997. (XII. 29.) KTM rendelet 9 § 1 bekezdés / cc), valamint a szomszédokkal sem árt előre egyezkedni, mert bele szólhatnak a szomszéd telken létesített épületszerkezetek elhelyezésébe, azaz indokolt esetben vétójoguk van. Az önkormányzatok engedélyezés előtt a szomszédokat értesítik, s ha ott a jogerőre emelkedés előtt valaki nem tetszését nyilvánítja ki, akkor az engedélyt leállítják. Tehát az elképzelések ismeretében nem árt a szomszédokat felkeresni, még az elején.

Sanya
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://enaplo.hu/pipermail/epitesz/attachments/20040820/dbb9f38d/attachment.html


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról