[Epitesz-barkacs] megélni? Re: szamok a klimas futesrol

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2008. Nov. 17., H, 12:40:20 CET


Ha elfogadjuk, hogy emberek testet halaluk utan el lehet adni, akkor miert ne lehetne akar halaluk elott?

vajk




________________________________
From: jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Monday, 17 November, 2008 12:31:44
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] megélni? Re: szamok a klimas futesrol

vajk fekete wrote:
> Szerintem oriasi kulonbseg, hogy valaki tudomanyos kutatas, oktatas
> celjara felajanlja a szerveit, a testet,
> vagy hogy uzleti celra, penzkeresetre hasznaljak.

Egyetértek, tényleg óriási különbség. De a nézetrendszerek között is óriási különbség van. Pl ha az én testemet (akármilyen gusztustalan is) anélkül, hogy a nevemet odaírnák, akármire felhasználnák hóttában, engem bizony rohadtul nem érdekel most se. A nevem odanemírása is csak az utódaim szempontjából érdekes. Ciki lenne mondjuk az unokámnak, ha arra jár az ismerőseivel, és pironkodnia kellene a nagypapa miatt bármiért is. De más szempontom nincs.

Mások meg még életmentési célból sem hajlandók egyetlen szervet sem másba beültetni engedélyezni. Sőt, vannak, akik a sima véradást vagy műtét során elengedhetetlen vérkapást is ellenzik, inkább meghalnak. (Többnyire vallási okok vannak a háttérben.)

Ilyesmire mondom, hogy marhára sokszínű a világ. Persze evidens, hogy sokfajta olyan nézetrendszer létezik mindenféle témához kötődően, amiknek a vallói meglehetős kizárólagosságot képzelnek az övékéről, az az egyedüli elfogadható. Ahogy a tegnapi hetihetesben is a Váncsa elmondta, hogy azok a papok, akik hajbakaptak (hogy finom legyek), mind a saját nézetrendszerét tekinti egyedüli és kizárólagosan elfoghadhatónak, igaznak. Hát ez nem csak vallási téren van így.

(Aztán az egész - szerintem - vihar az idő egy igen pici szeletében és a tér egy pici szegletében. Nem lehetetlen csak nagyon valószínűtlen, hogy az emberiség túléli pl a Napot úgy, hogy el tud költözni. Ha ez nem történik meg, akkor oda az egész úgy, ahogy van, államok, nézetrenszerek, maga az egész Föld semmisül meg valszleg, pontosabban válik a felfúvódó Nap részévé, aztán egy rész megy szét a bolygóközi térbe, más rész meg az összezuhanó nap anyagába. Jó eséllyel még az atomi szerkezet se marad meg, tehát még az atommagok se biztos, ami legalább az elemeket jellemezhetné. Persze most nem foglalkozva a vallási megközelítések sokaságával.) 
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz



      
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20081117/cbb90551/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról