[Epitesz-barkacs] konfitálás

Hofferek Attila hofi at soka.co.hu
2009. Aug. 17., H, 11:41:23 CEST


Hofferek Attila írta:
> Acs Gabor írta:
>> Így csináltam tegnap:
>> Vettem egy szép csülköt, beáztattam 4-5 órát 6%-os sósvízbe, betettem 
>> egy fazékba, rádobtam 2,5kg zsírt, egy marék fokhagymát, és sütöttem 5 
>> órát a tűzhely legkisebb lángján.
>>
>> Ezután kimentem a kertbe, hogy átvigyem a fonott karosszéket a 
>> teraszra, és közben egy mozdulattal levertem a konyha padlójára a 
>> fazekat, tele zsírral, és a finom, 10 órája készülő husival.
> 
> Elég béna technika ez a konfitálás. Én ki szoktam főzni vízben, és 
> mustárral/tormával mint főtt csülök (forrón, gőzölögve) fogyasztom.

Ja, és én asztalon, tányéron tálalok, nem a konyhakövön :-)


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról