[Epitesz-barkacs] konfitálás

Hofferek Attila hofi at soka.co.hu
2009. Aug. 17., H, 11:37:28 CEST


Acs Gabor írta:
> Így csináltam tegnap:
> Vettem egy szép csülköt, beáztattam 4-5 órát 6%-os sósvízbe, betettem 
> egy fazékba, rádobtam 2,5kg zsírt, egy marék fokhagymát, és sütöttem 5 
> órát a tűzhely legkisebb lángján.
> 
> Ezután kimentem a kertbe, hogy átvigyem a fonott karosszéket a teraszra, 
> és közben egy mozdulattal levertem a konyha padlójára a fazekat, tele 
> zsírral, és a finom, 10 órája készülő husival.

Elég béna technika ez a konfitálás. Én ki szoktam főzni vízben, és 
mustárral/tormával mint főtt csülök (forrón, gőzölögve) fogyasztom.


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról