[Epitesz-barkacs] húsfüstölés a házban?

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Jan. 27., K, 19:57:35 CET


Hofferek Attila  <hofi at soka.co.hu> 2009.01.27. 11:28:34 +1h-kor írta:

> Andras Suller írta:
> > Apámnak van füstölője. Ez egy zárható helyiség (kb 1,5x1,5 méteres) a
> > melléképületben, amelyben rudakra lehet felakasztani a füstölnivalót.
> > A kémény be van tömve, és nincs se hűtése, se fűtése.
> > 
> > A füstöt fűrészporból vagy fahasítékokból nyeri (ha jól tudom, akkor
> > akác és/vagy bükk), amelyet csak egyszerűen a földre lerak, majd
> > meggyújt. Fontos, hogy ne égjen, csak parázsoljon. Füstölés közben
> > persze mindenfelé megy a füst (nem légmentesen zárt a helyiség), így
> > ilyen szempontból kicsit rossz, de a kémény használatával nagyon
> > könnyen lángra lobbant a fa, ezért kellett betömni.
> > 
> > Csak télen használható, mert különben túlságosan megmelegszik a hús a
> > füstölés hatására.
> 
> Apád vigyázzon, nehogy a sok fagáz az arcába robbantsa a féldisznót 
> amikor kinyitja az ajtót és lángra kap a parázs az addigi oxigénhiányos 
> állapotból.

ez talán biztonságosabb lenne?

pl. 5 db gyufaszálat kémcsőben, ( megfelelő dőlésszögbe állítva ) 
megfelelő hevítéssel lesz faszén is, és a "maggíkockához"
a "füstaroma" is lecsapatható ( ebből egy cseppnyitől az
ujjbegyem 1 hétig "sonkaillatú" volt )


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról