[Epitesz-barkacs] húsfüstölés a házban?
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Jan. 27., K, 19:57:35 CET
Hofferek Attila <hofi at soka.co.hu> 2009.01.27. 11:28:34 +1h-kor írta:
> Andras Suller írta:
> > Apámnak van füstölője. Ez egy zárható helyiség (kb 1,5x1,5 méteres) a
> > melléképületben, amelyben rudakra lehet felakasztani a füstölnivalót.
> > A kémény be van tömve, és nincs se hűtése, se fűtése.
> >
> > A füstöt fűrészporból vagy fahasítékokból nyeri (ha jól tudom, akkor
> > akác és/vagy bükk), amelyet csak egyszerűen a földre lerak, majd
> > meggyújt. Fontos, hogy ne égjen, csak parázsoljon. Füstölés közben
> > persze mindenfelé megy a füst (nem légmentesen zárt a helyiség), így
> > ilyen szempontból kicsit rossz, de a kémény használatával nagyon
> > könnyen lángra lobbant a fa, ezért kellett betömni.
> >
> > Csak télen használható, mert különben túlságosan megmelegszik a hús a
> > füstölés hatására.
>
> Apád vigyázzon, nehogy a sok fagáz az arcába robbantsa a féldisznót
> amikor kinyitja az ajtót és lángra kap a parázs az addigi oxigénhiányos
> állapotból.
ez talán biztonságosabb lenne?
pl. 5 db gyufaszálat kémcsőben, ( megfelelő dőlésszögbe állítva )
megfelelő hevítéssel lesz faszén is, és a "maggíkockához"
a "füstaroma" is lecsapatható ( ebből egy cseppnyitől az
ujjbegyem 1 hétig "sonkaillatú" volt )
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról