[Epitesz-barkacs] húsfüstölés a házban?

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Jan. 27., K, 21:19:07 CET


Hofferek Attila  <hofi at soka.co.hu> 2009.01.27. 20:02:06 +1h-kor írta:

> Mágus Bérprogram Demo írta:
> > ez talán biztonságosabb lenne?
> > 
> > pl. 5 db gyufaszálat kémcsőben, ( megfelelő dőlésszögbe állítva ) 
> > megfelelő hevítéssel lesz faszén is, és a "maggíkockához"
> > a "füstaroma" is lecsapatható ( ebből egy cseppnyitől az
> > ujjbegyem 1 hétig "sonkaillatú" volt )
> 
> Nem tudom, de a húsfüstölés nem az íze miatt szükséges illetve nem csak, 
> hanem tartósítás miatt. Eltömíti a lecsapódó füst a pórusait a húsnak, 
> így tartósít.

ebben teljesen igazad van, 

azért említettem, mert a boltban a  "füstöltnek látszó" friss termékek is csak 
1 hónapos lejáratot kapnak, azaz füstöt nem láttak 

füstaromás sonka, füstaromás sajt, füstaromás párizsi, hogy a többit ne 
is említsem... és nem tudod, melyiktől kaptál gyomorgörcsöt :-(
( mert a füstaroma van vagy 40fajta, ha én 1 fajtából csöpögtetném
talán nem keveredne az ismeretlen eredetűtől )





 


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról