[Epitesz-barkacs] mangalica konyha

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Jan. 28., Sze, 10:33:15 CET


a füstölőbe beakasztható füstölnivaló téma:

http://velvet.hu/trend/mang070920/

Pl. ilyen részek bizonytalanítottak el:

"Vörösné Bálint Márta dietetikus a Velvetnek elmondta, hogy az állat zsírsavösszetétele csak abban az esetben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, ha az eredeti, makkoltató rideg tartásban nevelik, és hagyják az állatot a saját ütemében növekedni. Ilyenkor a jószág zsírja alacsonyabb hőfokon olvad, mint a többi sertésé. Sajnos ennek a kritériumnak nem minden tenyészet felel meg. "

ha valamelyikünk vesz mangalicának mondott húsanyagot, nem merül fel, hogy
1.) valóban mangalica-e 
2.) ha valóban mangalica akkor figyelembe vették-e a tartás során a fajta sajátosságait amit 
a fenti hivatkozott cikk is írt
(pl. a magyar makkoltatási helyzet?)


 



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról