[Epitesz-barkacs] húsfüstölés a házban?

Andras Suller suller.andras at gmail.com
2009. Jan. 28., Sze, 09:52:40 CET


2009/1/27 Hofferek Attila <hofi at soka.co.hu>:
> Andras Suller írta:
>>
>> Apámnak van füstölője. Ez egy zárható helyiség (kb 1,5x1,5 méteres) a
>> melléképületben, amelyben rudakra lehet felakasztani a füstölnivalót.
>> A kémény be van tömve, és nincs se hűtése, se fűtése.
>>
>> A füstöt fűrészporból vagy fahasítékokból nyeri (ha jól tudom, akkor
>> akác és/vagy bükk), amelyet csak egyszerűen a földre lerak, majd
>> meggyújt. Fontos, hogy ne égjen, csak parázsoljon. Füstölés közben
>> persze mindenfelé megy a füst (nem légmentesen zárt a helyiség), így
>> ilyen szempontból kicsit rossz, de a kémény használatával nagyon
>> könnyen lángra lobbant a fa, ezért kellett betömni.
>>
>> Csak télen használható, mert különben túlságosan megmelegszik a hús a
>> füstölés hatására.
>
> Apád vigyázzon, nehogy a sok fagáz az arcába robbantsa a féldisznót amikor
> kinyitja az ajtót és lángra kap a parázs az addigi oxigénhiányos állapotból.

Azért annyira nem szigetel az ajtó :)
Egyébként meg szokott várni kb 1 napot a füstöléskor, addig nem nyitogatja.

psmith


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról