[Epitesz-barkacs] vákumos paradicsomfőző

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Júl. 4., Szo, 09:26:21 CEST


jhidvegi  <jhidvegi at gmail.com> 2009.07.04. 01:33:58 +2h-kor írta:

> Mágus Bérprogram Demo  wrote:
> 
> > már csak apró szelepgolyók kellenének, és már
> > lehetne vákumforralni (besűríteni) a paradicsomlevet
> >
> > gondolom a vákum olcsóbb lenne, mint nagyobb hőmérsékleten főzni
> 
> A sajátot inkább megfőzöd mikroban, az lesz a legolcsóbb, amúgy pedig, ha 
> jó a másé (bolti), akkor megvenni. Nem hinném, hogy ezért érdemes lenne 
> bármiféle ketyerét építeni. (Hacsaknem paradicsom befőző üzemet akarsz 
> csinálni.)

a vákumozó persze nem csak paradicsomhoz jó, hanem pl. sárgabarack,
őszibarack, alma esetében a rostok közötti levegőt a főzőlével felcserélni, így
a darabos árú jobb lesz. A sárgabarackbefőttnél a gyáriban a félzöld barackot 
cukorszirupban vákumozzák, de otthon akár 3/4 érett barackot is eltehetsz 
ugyanilyen módon, de akkor nem kell cukorszirup hozzá.

már csak a vízsugárszivattyú vs elektromos (motoros) hajtású vákum között kell
választani. 
mondjuk, ha az otthoni sűrítettlevegőkompi szívóoldalát be tudod fogni
vákumozásra (is), akkor már beruházni sem kell
  
  


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról