[Epitesz-barkacs] vedoszemuveg, ablakuveg

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Júl. 25., Szo, 22:00:28 CEST


találtam vizsgálati módszereket,

ez kilőtt acélgolyóval:
-------------------
SZEMVÉDELEM, VÉDŐSZEMÜVEGEK, DIOPTRIÁS LS HAGYOMÁNYOS VÉDŐSZEMÜVEG ...Mechanikai védelem: 6mm-es átmérőjű acélgolyó, 45m/s (=162km/h) sebességgel történő becsapódása ellen védett), Száras v. pántos divatos védőszemüvegek: ...
www.kovox.hu/html/szemvedelem.html


A CR39-ből vagy üvegből készült szemüvegem mennyire véd a mechanikai ártalmak ellen?
A szemüvegeket az EN 166 szerint mechanikai ellenálló képességük szerint osztályozzák. Ezt a lencsében maradandóan fel kell tüntetni. A vizsgálat során egy acélgolyót lőnek a lencsére. A CR39-ből vagy üvegből készült lencséknek 12 m/s sebességgel becsapódó acélgolyó hatását törés nélkül kell kivédeniük. A polikarbonát lencse vígan ellenáll a 45 m/s-mal kilőtt acélgolyónak is. Az előbbieket "S" betűvel az utóbbiakat "F" betűvel jelölik. Tehát, ha "F" jelölést lát a szemüvege lencséjén, akkor az Ön szemüvege komolyabb mechanikai behatás esetén is megfelelő védelmet biztosít.

*******************
leejtett acélgolyóval:

MABISZ ajánlás /MSZ EN 356:2000 (DIN 52 290) szabvány/ szerint, alábbiakat tartjuk számon.

Dobásálló üvegszerkezet

Keménytest ejtővizsgálat. 4,11 ± 0,06 kg tömegű acélgolyóval, 900x1100 mm méretű, szabvány szerint befogott próbadarabra. A kísérlet során az acélgolyó nem eshet át az üvegfelületen. Elsődlegesen az ejtési magasság határozza meg a besorolási értéket. 
P1A: 1,5m ± 50mm magasról, 3 alkalommal 
P2A (A1): 3m ± 50mm magasról, 3 alkalommal 
P3A (A2): 6m ± 50mm magasról, 3 alkalommal 
P4A (A3): 9m ± 50mm magasról, 3 alkalommal (3 perces áttörésgálásra alkalmas bejárati ajtó, ablak, erkélyajtó, kirakat, portál, függönyfal esetén rács kiváltására) 
P5A: 9m ± 50 mm magasról 3x3 alkalommal, egy háromszögben (5 perces áttörésgálásra alkalmas biztonsági bejárati ajtó, ablak, erkélyajtó, kirakat, portál, függönyfal esetén alkalmas rács kiváltására) 

http://www.gsecurity.hu/content.php?page=inc_v5uvegszerk.htm

************************

melyik lenne a jobb pl. a tetőcserép vizsgálathoz?



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról