[Epitesz-barkacs] zepter vacsy vákumos tárolóedény
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Jún. 17., Sze, 10:52:44 CEST
jhidvegi <jhidvegi at gmail.com> 2009.06.17. 10:24:29 +2h-kor írta:
> Mágus Bérprogram Demo wrote:
>
> > a mikróban a befőtt fémlemez fedele nem probléma?
> >
> > mert pl aranycsíkos tányér miatt durrogna állítólag
>
> Nagy különbség van a kettő között. Nem probléma, mert vastag az anyaga,
> erről inkább visszaverődik a mikrohullám, ami persze örvényáramokkal jár,
> de ezek nem számottevőek.
>
> Vastagabb fémekkel nincs gond, pl kanál, befőttesüveg teteje...
meg fogom próbálni,
de gondolom, hogy egyesével kellett belerakni?
( mert eléggé egyenetlenül melegít )
---------------
régen kuktában hőkezeltem konzervipari szakkönyv alapján
alapjáraton 112celsius volt az 1,6bar alatt,
a kukta súlyát megduplázva 125celsius összejött, 3,2bar volt akkor
125celsius esetén húsos ételkonzerv is simán kezelhető volt
eléggé macerás a háztartási kuktában 3 üvegenként :-( , az utóbbi években
könnyebb volt a fagyasztóládába dobni
(a kuktás tartósításkor még nem volt fagyasztóládánk)
-----------------
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról