[Epitesz-barkacs] marhanyelv
szepygab at gmail.com
szepygab at gmail.com
2009. Jún. 20., Szo, 21:47:01 CEST
vajk fekete írta 20 Jun 2009 12:40 levelében:
> sikerult beszereznem egy fustolt marhanyelvet, ami olyan kemenyre van
> szaradva, hogy embert lehetne vele olni. durvan eles kessel is alig lehet
> szeletelni, de a szeletek nem elraghatoak. mit lehet ezzel kezdeni? fozzem
> meg?
Persze!
Tedd bele egy tál vízbe és áztasd másnapig, hogy kicsit felpuhuljon.
Ha nem veszettül sós, egy kis sót tegyél a vízbe, hogy ne ázzon
ízetlenre - ozmózis :-)
Tedd egy akkora lábosba, amiben a víz ellepi. Tegyél bele egy fej
hagymát, pár gerezd fokhagymát, 20 szem borsot, két babérlevelet, és
80-90 fokon, tehát épp csak gyöngyözve főzd addig, amíg a vastag
részébe is belemegy a villa. A levében hagyd kihűlni. Mikor már
langyos, vedd ki, és húzd le a reszelős, vastag bőrét. Szorosan
csavard folpackba és tedd a hűtőbe. Ha áthűlt, szalámivékonyra lehet
szeletelni.
Udv
szepygab
http://jokaja.hu
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról