[Epitesz-barkacs] marhanyelv

szepygab at gmail.com szepygab at gmail.com
2009. Jún. 20., Szo, 21:47:01 CEST


vajk fekete írta 20 Jun 2009  12:40 levelében:
> sikerult beszereznem egy fustolt marhanyelvet, ami olyan kemenyre van
> szaradva, hogy embert lehetne vele olni. durvan eles kessel is alig lehet
> szeletelni, de a szeletek nem elraghatoak. mit lehet ezzel kezdeni? fozzem
> meg?
Persze! 
Tedd bele egy tál vízbe és áztasd másnapig, hogy kicsit felpuhuljon. 
Ha nem veszettül sós, egy kis sót tegyél a vízbe, hogy ne ázzon 
ízetlenre - ozmózis :-)
Tedd egy akkora lábosba, amiben a víz ellepi. Tegyél bele egy fej 
hagymát, pár gerezd fokhagymát, 20 szem borsot, két babérlevelet, és 
80-90 fokon, tehát épp csak gyöngyözve főzd addig, amíg a vastag 
részébe is belemegy a villa. A levében hagyd kihűlni. Mikor már 
langyos, vedd ki, és húzd le a reszelős, vastag bőrét. Szorosan 
csavard folpackba és tedd a hűtőbe. Ha áthűlt, szalámivékonyra lehet 
szeletelni.

Udv

szepygab
http://jokaja.hu



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról